Victor Ponta: in 2014 vom avea alegeri regionale

Miercuri, 21 Noiembrie 2012, ora 08:25
1621 citiri
Victor Ponta: in 2014 vom avea alegeri regionale

USL vrea sa modifice Constitutia pana in iunie 2013, reglementand inclusiv atributiile presedintelui si posibilitatea schimbarii in Parlament a deciziilor Curtii Constitutionale, iar in 2014 sa organizeze alegeri regionale pentru regiuni de dezvoltare, pastrand judetele actuale,spune premierul Ponta.

El a aratat ca in noua Constitutie va fi propus ca presedintele sa fie ales tot prin vot direct, dar sa nu mai aiba posibilitatea de a nominaliza pe oricine doreste n functia de prim-ministru, ci sa tina cont de propunerea formatiunii cu cel mai mare numar de mandate in Parlament. In noua Constitutie va fi totodata clarificat cand si in cel fel presedintele poate interveni in activitatea Guvernului.

"Trebuie de asemenea sa stabilim faptul ca la Curtea Constitutionala poti sa pui oameni cu o anumita pregatire de minim 18 ani judecator sau magistrat si ca, eventual, deciziile luate de Curtea Constitutionala pot fi in Parlament cu doua treimi schimbate", a spus Ponta la Realitatea TV.

Seful Guvernului a aratat ca si serviciile de informatii trebuie sa functioneze, nu doar formal, sub control parlamentar, pentru a fi asigurata transparenta.

Potrivit premierului, USL este dispusa sa discute inclusiv cu PDL si UDMR despre modificarea Constitutiei.

El a adaugat insa ca nu crede ca presedintele Traian Basescu isi va respecta promisiunea de a demisiona din functie ca urmare a modificarii Constitutiei prin infiintarea unui Parlament unicameral.

In privinta regiunilor de dezvoltare, premierul a aratat ca in 2014 trebuie organizate alegeri regionale, odata cu alegerile pentru Parlamentul European, pentru crearea unor regiuni de dezvoltare, bazat pe actuala structura, care sa aiba principalele atributii in gestionarea fondurilor UE.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#modificare constitutie Romania, #alegeri regionale Romania, #Victor Ponta modificare Constitutie , #Premier