Victor Ponta: Nu vom mai avea criza politica pana la prezidentiale

Miercuri, 27 Februarie 2013, ora 08:25
1710 citiri
Victor Ponta: Nu vom mai avea criza politica pana la prezidentiale

Premierul Ponta a declarat ca i-a asigurat pe liderii europeni in vizitele pe care le-a efectuat pana in prezent, si ca va transmite in continuare acest mesaj, ca Romania nu se va mai confrunta cu o criza politica pana la alegerile prezidentiale, indiferent de continutul declaratiilor presedintelui.

"Peste tot pe unde merg, la Bruxelles, la Viena, la Paris, la Copenhaga, unde voi merge in continuare, am asigurat cu toata sinceritatea, si o fac cu toata convingerea, faptul ca Romania nu va mai avea niciun fel de criza politica pana la alegerile prezidentiale, cand se va alege un alt presedinte, si ca indiferent de ce spune presedintele Basescu - ca de facut, din fericire, nu poate sa faca nimic - il voi trata cu condescendenta", a spus Ponta.

El a declarat ca nu doreste sa comenteze ultimele afirmatii ale presedintelui Traian Basescu, motivand ca el, ca prim-ministru, este "cu munca" in timp ce presedintele este "cu bagatul de strambe" si a adaugat doar ca seful statului devine principalul adversar al aderarii la Schengen.

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca premierul Victor Ponta a avut o reactie "necinstita" cand a spus ca decretul de numire in functia de ministru pentru Relu Fenechiu a fost semnat de seful statului, precizand ca el, ca presedinte, poate respinge un ministru doar la remaniere.

Basescu a spus, la Cotroceni, ca vrea sa vorbeasca despre "scrisoarea pierduta de ?adrisanti?".

Conform sefului statului, liderii majoritatii parlamentare, adica premierul Victor Ponta si presedintele Senatului, Crin Antonescu, au incercat sa utilizeze scrisoarea pentru dezinformarea populatiei si pentru a incerca sa ascunda un eventual esec legat de intrarea in Schengen.

"Nu sunt la stadiul la care sa fiu total pesimist, dar daca ar fi tinut cont de opinia mea, am fi avut o sansa in plus", a spus Basescu.

El a mentionat ca este "intr-o situatie dificila fata de ceilalti membri ai Consiliului European".

Seful statului a spus ca a cerut, in scrisoare, desemnarea pentru numirea procurorului general si a procurorului sef al DNA si mentionam ca acestia ar trebui sa fie recunoscuti din punct de vedere al competentei profesionale, al integritatii si al rezultatelor inregistrate impotriva coruptiei.

"Nu ceream nici nume, nici prieteni, nici nimic altceva", a spus Basescu.

Presedintele a spus ca in scrisoare a cerut si indepartarea din Guvern a oricarui ministru care se afa intr-un proces penal aflat pe rol.

"Am vazut ieri o reactie necinstita, poate specifica modului de a face pol a domnului prim-ministru, ca decretul l-a semnat presedintele, uitand sa spuna ca nominalizarea a facut-o dansul, ca Relu Fenechiu a primit un vot in Parlament si eu nu am posibilitatea legala sa resping un ministru", a spus Basescu, precizand ca el poate sa respinga un ministru doar in cazul remanierii, pe relatia presedinte-premier.

#Victor Ponta criza politica, #Victor Ponta alegeri prezidentiale, #Victor Ponta criza Basescu , #Premier