AmCham: Partidele vad reducerea taxelor ca pe un concurs de frumusete

Joi, 08 Noiembrie 2012, ora 10:05
1381 citiri
AmCham: Partidele vad reducerea taxelor ca pe un concurs de frumusete

"Ne aflam intr-un adevarat concurs de frumusete in privinta reducerilor de taxe, in conditiile in care mediul de afaceri n-a cerut neaparat acest lucru", a declarat presedintele AmCham, Sorin Mandrutescu, facand referire la programele de guvernare ale partidelor politice.

"Ar trebui sa ne uitam, mai curand, cum imbunatatim sistemul de colectare", a adaugat presedintele American Chamber of Commerce in Romania, in cadrul Bucharest Forum.

Un alt aspect pe care ar trebui sa se concentreze mai mult fortele politice din Romania este situatia dificila a IMM-urilor, potrivit lui Florin Pogonaru, vice-presedinte Aspen Institute Romania:

"Avem o economie in care capitalul strain e 70% si respectam acest lucru, dar avem o economie in care, in perioada de criza, lanturile de creare a valorii au fost afectate. Problema IMM-urilor este o problema esentiala in economia romaneasca. Sa ne gandim daca faptul ca toate IMM-urile noastre tanjesc la export este un lucru bun".

Mandrutescu a adaugat ca Romania este o tara care se lupta cu ineficienta sectorului de stat, care amana privatizarea pe bursa a companiilor de stat sau managementul privat, este inglodata in datorii, nu are lideri cu viziune si curaj.

"Adevaratii lideri au viziune si curajul de a pune in aplicare aceasta viziune. Ce inseamna viziune si curaj? In 1990, Polonia avea 42 miliarde dolari datorii externe si inflatie de 35%, Romania nu avea datorie externa si aproape zero inflatie. Viziunea si curajul unui om ca Lasecz Balcerovicz, care a conferentiat zilele acestea in Bucuresti si care acum 20 de ani a 'scandalizat' establishmentul timpului prin terapia de soc aplicata, ar putea fi un raspuns.

Rezultatul dupa 20 de ani? Romania este o tara care se lupta inca cu ineficienta a ceea ce a mai ramas din sectorul de stat, care amana an dupa an proiecte ca privatizarea pe o bursa, altfel muribunda, a companiilor de stat sau managementul privat, inglodata in datorii pentru generatiile urmatoare. Polonia? Nu a stiut ce inseamna criza in ultimii trei ani iar economia s-a dublat in ultimii 20 de ani. Aceasta inseamna sa ai viziune si curaj pentru tara ta", a afirmat Sorin Mandrutescu.

#declaratii Bucharest Forum, #partide politice, #program guvernare Romania, #IMM Romania, #IMM atragere investitii , #Program guvernare