Austeritate sau crestere economica - A meritat taierea salariilor si a pensiilor?

Marti, 28 August 2012, ora 10:45
2058 citiri
Austeritate sau crestere economica - A meritat taierea salariilor si a pensiilor?

Taierea salariilor si a pensiilor din 2010 a avut efecte benefice pe termen scurt, insa situatia economica a Romaniei s-a deteriorat din nou in 2012, odata cu amplificarea crizei politice, considera analistii.

"Dupa aceste reforme, intr-o prima faza, pietele au reactionat pozitiv, in sensul ca am reusit sa ne imprumutam cu o dobanda de putin peste 5%. Era deja foarte bine, pentru ca plecasem de la 7%, ceea ce inseamna ca masurile de austeritate pe care le-am adoptat au avut efectul scontat.

Insa, in 2012, lucrurile s-au degradat din nou, inclusiv din cauza luptelor politice, care au marit gradul de instabilitate, astfel ca am ajuns din nou la randamente de 7%. Ministerul de Finante a reusit sa amane doua sesiuni de imprumuturi, insa nu va putea face acest lucru la nesfarsit. Astfel, este posibil ca la toamna, daca va iesi pe piata, sa se imprumute iar cu o dobanda de 7%, deci am ajuns de unde am plecat", a declarat analistul Aurelian Dochia, pentru Ziare.com.

Citeste mai multe despre Austeritate sau crestere economica - A meritat taierea salariilor si a pensiilor? pe Ziare.com.

#efecte masuri austeritate Romania, #masuri crestere economica Romania, #perspective economie Romania , #Reforma