"Exodul pacientilor" ar putea creste serviciile medicale private la 500 mil euro

Joi, 09 Iunie 2011, ora 14:14
1398 citiri
"Exodul pacientilor" ar putea creste serviciile medicale private la 500 mil euro

Piata serviciilor medicale private din Romania ar putea ajunge in acest an la aproximativ 500 de milioane de euro, in conditiile in care din ce in ce mai multi pacienti apeleaza la clinicile private, nemultumiti de serviciile spitalelor de stat, estimeaza compania de profil Regina Maria - Reteaua privata de sanatate.

"Pacientii nu au neaparat o disponibilitate de plata mai mare, dar au nevoi pe care nu le pot rezolva decat in unitati medicale private si migreaza de la stat catre privat", a declarat joi Sergiu Negut, directorul general adjunct al companiei, la conferinta "Reforma sanatatii la analiza", organizata de Eureko si agentia Mediafax.

El a adaugat ca avansul pietei se va baza doar pe banii achitati de catre pacienti.

"Este singura cale, in contextul in care banii Casei (Casa Nationala de Asigurari de Sanatate - n.r.) sunt limitati, iar asigurarile private sunt inca la inceput", a adaugat Negut.

El a mai spus ca in viitor concurenta pe piata serviciilor medicale private se va accentua, ceea ce va duce la cresterea calitatii serviciilor.

Piata serviciilor medicale din Romania s-a ridicat anul trecut la 400-420 milioane de euro, principalii operatori fiind MedLife, Medicover, Regina Maria, Euromedic, Sanador si Gral.

#clinica privata, #servicii medicale private , #Reforma