Romania se afla pe locul al 19-lea in clasamentul privind progresul reformelor

Joi, 06 Octombrie 2005, ora 19:22
874 citiri

Bulgaria, Romania si Turcia se afla pe locurile al 16-lea, al 19-lea si, respectiv, al 34-lea potrivit unui studiu publicat joi in Germania, care trece in revista 119 tari din lumea a treia si din fostul bloc comunistBulgaria, Romania si Turcia se afla pe locurile al 16-lea, al 19-lea si, respectiv, al 34-lea in clasamentul privind progresul reformelor democratice si economice, potrivit unui studiu publicat joi in Germania, care trece in revista 119 tari din lumea a treia si din fostul bloc comunist, informeaza Rompres.

Expertii le-au acordat o nota buna tarilor din Europa de Est recent intrate in Uniunea Europeana: sapte dintre ele se claseaza pe primele zece locuri la acest indicator. Dintre noii membri ai UE, doar Letonia se situeaza pe locul al 14-lea, dar Slovenia, Estonia si Republica Ceha sunt in frunte in aceasta ordine.

Croatia se afla pe locul al 11-lea in ceea ce priveste progresul reformelor si pe locul al 12-lea intr-un alt clasament, realizat dupa indicatorul "buna guvernare".

Insulele Mauritius, Chile si Bostwana sunt statele in curs de dezvoltare unde se aplica cel mai bine principiile "bunei guvernari", potrivit studiului. La polul opus, statele cel mai slab gestionate in materie de democratie, lupta impotriva coruptiei sau folosirea rationala a resurselor sunt Cote d'Ivoire, Turkmenistan si, ultima, Somalia, indica studiul realizat de fundatia Bertelsmann, care apartine gigantului german al mass-media.

Averea