Votul costa: Reduceti taxele si impozitele! - interviu Ioan Neculaie

Vineri, 06 Aprilie 2012, ora 08:01
2091 citiri
Votul costa: Reduceti taxele si impozitele! - interviu Ioan Neculaie

Voturile nu se dau niciodata gratis, de aceea oamenii de afaceri, precum Ioan Neculaie, le dau politicienilor sfaturi "economice" pentru a castiga alegerile.

Intr-un interviu acordat Business24, Ioan Neculaie a vorbit despre economia romaneasca "din interior", dar si despre masurile pe care politicienii ar trebui sa le ia pentru a oferi o "gura de aer" mediului privat.

"Ca principala problema, care ar trebui dezvoltata de politicieni, care in mod cert le-ar aduce capital politic, este scaderea imediata a numarului de impozite si taxe", a declarat acesta.

Ioan Neculaie nu este de acord ca Romania se afla doar intr-o recesiune tehnica.

"De ce sa fie doar o recesiune tehnica? Suntem intr-una extrem de profunda. Nu cred ca tehnica este cuvantul potrivit", este de parere propietarul Roman SA Brasov.

Omul de afaceri brasovean a gasit si vinovatul pentru starea actuala a economiei romanesti: clasa politica. Acesta sustine ca daca politicienii ar fi sprijinit investitiile care sa genereze cel putin o mie de locuri de munca, Romania n-ar fi simtit "fiorul rece" al recesiunii.

Realitatea, insa, este mai dura decat analizele economice.

"Politicienii nici nu s-au aplecat catre astfel de investitii...si atunci ne-au bagat intr-o criza...nici nu stiu cum vom mai iesi si nici nu cred in balivernele economistilor, pentru ca realitatea din industrie este cu totul alta", sustine Neculaie.

Patronul Roman SA spune ca vinovati pentru starea actuala a economiei sunt politicienii si "lipsa crasa" de interes pentru locurile de munca si mai ales pentru industria autohtona care poate ridica PIB-ul Romaniei si poate sustine o crestere economica sanatoasa.

Omul de afaceri a gasit si tapul ispasitor pentru starea deplorabila a economiei tarii: investitia in preturi ireale pentru autostrazi si drumuri.

"Aceasta zona a economiei reprezinta o adevarata supapa de furturi din putinii bani de care Romania dispune. Trebuie sa avem pretul corect pe kilometrul de autostrada, pentru ca nu putem fi noi buricul pamantului si sa cheltuim 20 de miliarde de euro pe autostrazi si sa n-avem decat 200 de kilometri utilizabili", sustine el.

Ioan Neculaie da exemplul Germaniei, unde un kilometrul de autostrada costa trei milioane de euro, in timp ce in Romania costa 20 de milioane. "Ce, noi suntem mai destepti, iar aia mai prosti?", se intreaba retoric.

Miza cea mare: fondurile europene

Neculaie spune ca daca ar fi premier ar face tot ce i-ar sta in putere sa impulsioneze organismele din subordinea statului pentru ca acestea sa acceseze fonduri europene. Neculaie are si un domeniu preferat: industria. Si cum voturile nu se dau niciodata gratis, Neculaie le da politicienilor un sfat "economic" pentru a castiga alegerile: Reduceri numarul de taxe si impozite!

"Ca principala problema, care ar trebui dezvoltata de Victor Ponta, care in mod cert i-ar aduce capital politic, este scaderea imediata a numarului de impozite si taxe".

Potrivit omului de afaceri, in UE media este de 17 taxe, in timp ce la noi media este de 113 taxe si impozite.

#masuri economice Romania, #Ioan Neculaie masuri economice, #reducere taxe si impozite, #reducere tva, #creare locuri munca Romania , #Reforma