Aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen, respinsa in continuare de Olanda

Vineri, 14 Septembrie 2012, ora 13:07
1834 citiri
Aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen, respinsa in continuare de Olanda

Olanda se opune in continuare aderarii Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen, a anuntat Guvernul interimar intr-o informare catre parlamentari.

Cabinetul a reactionat la un nou raport UE privind progresele inregistrate de cele doua tari in reformarea sistemului juridic si combaterea coruptiei, relateaza vineri site-ul DutchNews.nl.

In document, Guvernul arata ca cele doua tari au inregistrat progrese importante, dar ca sunt necesare mai multe rezultate concrete pentru a fi siguri ca reformele sunt sustenabile si ireversibile.

Potrivit textului, "aceste rapoarte arata ca aderarea la Schengen cu drepturi depline a Romaniei si Bulgariei nu este in carti".

Castigatorul alegerilor legislative de miercuri din Olanda, premierul liberal in exercitiu Mark Rutte, a anuntat vineri ca isi doreste formarea unei coalitii cu partidul laburist, situat pe pozitia a doua, si eventual cu alte formatiuni politice.

Rezultatele electorale din Olanda sunt bune in ceea ce priveste perspectiva aderarii Bulgariei la Schengen, crede ministrul bulgar al Internelor Þvetan Þvetanov.

Miercuri, presedintele Traian Basescu a declarat ca accesul Romaniei in Schengen este "oarecum suspendat" din cauza evolutiilor interne din Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#romania spatiul schengen, #aderare Romania spatiul Schengen, #Olanda aderare spatiul Schengen , #Schengen