Ana Birchall: Romania a indeplinit toate conditiile aderarii la Schengen

Luni, 10 Februarie 2014, ora 16:27
3111 citiri
Ana Birchall: Romania a indeplinit toate conditiile aderarii la Schengen

Deputatul PSD Ana Birchall, secretar al Comisiei de afaceri europene, considera ca Romania a indeplinit toate conditiile si criteriile tehnice de aderare la spatiul Schengen.

"In calitate de membru al Comisiei speciale pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen, stiu ca Romania, in momentul de fata, a indeplinit toate criteriile tehnice necesare pentru aderarea la spatiul de securitate Schengen. Integrarea Romaniei in spatiul Schengen este un pas firesc, care va intari statutul nostru de membru al UE si va veni totodata in sprijinul asigurarii liberei circulatii a cetatenilor romani in UE", a declarat Ana Birchall luni la intrevederea cu vicepresedintele Comisiei Europene, Maros Sefcovic, responsabil pentru relatiile institutionale si administratie.

Potrivit unui comunicat al PSD transmis AGERPRES, Birchall si-a aratat aprecierea fata de pozitia CE, exprimata inclusiv de Maros Sefcovic, vicepresedinte al Comisiei Europene, de sustinere a liberei circulatii a lucratorilor romani si bulgari in UE.

"Apreciez pozitia CE, exprimata inclusiv de catre domnul Maros Sefcovic, vicepresedinte al Comisiei Europene, de sustinere a liberei circulatii a lucratorilor romani si bulgari in UE. Sunt convinsa ca aceasta pozitie este impartasita de catre toti membri actuali si viitori ai CE. Libera circulatie a cetatenilor UE in interiorul granitelor UE este un drept garantat si inalienabil care trebuie sa se manifeste unitar tuturor membrilor UE, impreuna cu obligatiile care deriva din acesta", a subliniat deputatul PSD.

In cadrul intalnirii, Ana Birchall a afirmat "ca libera circulatie a persoanelor, dar si a marfurilor in UE este un drept fundamental si una din valorile pe care UE se bazeaza", motiv pentru care "asigurarea acestui drept este o obligatie pentru statele membre, si nu un beneficiu pe care unii il acorda partenerilor din cadrul Uniunii".

Potrivit social-democratei, "imigrantii romani si bulgari ajuta si contribuie direct la bunastarea statului in care emigreaza, contribuie prin taxe si impozite si contribuie prin multa munca de calitate, iar fiecare stat care a beneficiat de valuri de imigranti a avut de castigat din punct de vedere economic si social.

"De aceea, tratarea problematicii liberei circulatii a persoanelor pe teritoriul UE in mod restrictiv sau categoric trebuie sa fie ferm respinsa la toate nivelurile institutionale ale UE", a mai declarat Ana Birchall.

#spatiu schengen, #aderare romania schengen, #conditi tehnice aderare Schengen , #Schengen