Basescu, in fata delegatiei olandeze: Decizia pe Schengen nu trebuie legata de MCV

Sambata, 23 Februarie 2013, ora 11:30
1516 citiri
Basescu, in fata delegatiei olandeze: Decizia pe Schengen nu trebuie legata de MCV

Presedintele Traian Basescu a primit vineri, la Cotroceni, o delegatie condusa de presedintele Senatului olandez, Fred de Graaf, reamintind ca Romania si-a indeplinit angajamentele tehnice de securizare a frontierelor si ca decizia pe Schengen nu trebuie legata de considerente politice sau de MCV.

"Domnul presedinte Traian Basescu a tinut sa reaminteasca interlocutorilor sai faptul ca Romania si-a indeplinit toate angajamentele tehnice legate de securizarea frontierelor si ca decizia privitoare la integrarea in spatiul Schengen nu trebuie sa fie legata de considerente politice sau de evaluarile din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV)", se arata intr-un comunicat remis, vineri seara, agentiei Mediafax.

In cadrul intrevederii, s-a discutat despre bunele relatii economice dintre Romania si Regatul Þarilor de Jos, acesta fiind unul dintre cei mai importanti investitori din economia romaneasca.

Presedintele Senatului din Olanda, Fred de Graaf, a declarat, vineri, dupa discutia cu omologul Crin Antonescu, ca pentru a fi parte a Tratatului Schengen, justitia din Romania trebuie sa fie la nivelul regulilor europene in domeniu.

Pe de alta parte, oficialul olandez a recunoscut ca, din punct de vedere al criteriilor tehnice, Romania este pregatita pentru aderarea la Schengen. "Iar din punct de vedere tehnic, sunteti pregatiti, asta e sigur", a mai spus el.

Fred de Graaf este membru al partidului liberal VVD (Partidul pentru Libertate si Democratie), din care face parte si premierul Mark Rutte. De Graaf efectueaza in perioada 21-23 februarie o vizita la Bucuresti, la invitatia presedintelui Senatului Romaniei, Crin Antonescu.

El va mai avea vineri intalniri cu membrii comisiilor de afaceri externe si afaceri europene din Parlamentul Romaniei, cu presedintele Camerei, Valeriu Zgonea si cu presedintele Traian Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Basescu aderare Schengen, #raport MCV Schengen, #Romania aderare Schengen , #Schengen