Blaga: Pe 27 martie 2011, Romania intra in spatiul Schengen

Vineri, 07 Mai 2010, ora 15:08
1485 citiri
Blaga: Pe 27 martie 2011, Romania intra in spatiul Schengen

Ministrul Administratiei, Vasile Blaga, a spus, vineri, la Galati, ca le promite romanilor ca in 27 martie anul viitor tara noastra va intra in spatiul Schengen si ca Romania va incerca, printr-un plan de masuri prioritare, sa indeplineasca toate conditiile de aderare inca din decembrie 2010, precizeaza Mediafax.

"Promit romanilor ca in 27 martie anul viitor vom intra in spatiul Schengen. Am dat dispozitie ca planul de masuri Schengen sa fie transformat intr-un plan de masuri prioritare, astfel incat Romania sa-si sa poata indeplini criteriile de aderare nu la 27 martie 2011, ci la 31 decembrie 2010", a spus Vasile Blaga.

Referitor la securizarea frontierelor externe ale Uniunii Europene, ministrul Administratiei si Internelor a spus ca acest lucru nu va insemna o bariera peste Prut.

"Am un mesaj catre fratii nostri din Republica Moldova: securizarea frontierelor externe ale Uniunii Europene, de 2.070 de kilometri, nu inseamna o bariera peste Prut. Vom aveam o securizare si un control deosebite pe toate frontierele externe si pe Prut, dar in acelasi timp am reusit sa dam acordul privind micul trafic de frontiera", a precizat Blaga.

Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, s-a aflat, vineri, la Galati, la Santierul Naval Damen, unde a avut loc ceremonia de lansare la apa a unei navei maritime de supraveghere care va intra in dotarea Politiei de Frontiera.

#blaga, #intrare, #schengen, #spatiul , #Schengen