Bota (PSD): Olanda santajeaza Romania pe Schengen pentru managementul portului Constanta

Miercuri, 11 Ianuarie 2012, ora 12:05
1996 citiri
Bota (PSD): Olanda santajeaza Romania pe Schengen pentru managementul portului Constanta

Senatorul PSD, Marius Bota sustine intr-un comunicat remis NewsIn ca oficialitatile olandeze ar santaja Romania cu refuzul acceptarii in spatiul Schengen pentru a obtine in fapt managementul portului Constanta, o promisiune pe care ar fi facut-o autoritatile romane.

"Olanda santajeaza Romania cu intrarea in Schengen, pentru a obtine mai repede si in conditii foarte avantajoase managementul privat asupra Portului Constanta si, practic, controlul fluxului de marfuri pentru Europa si mentinerea Portului Constanta intr-o zona mediocra din punct de vedere al volumului marfurilor si al cifrei de afaceri", sustine Marius Bota in comunicatul citat.

Senatorul PSD sustine ca in 2011, prin semnarea protocolului intre adminstratiile Portului Rotterdam si Constanta, "document la parafarea caruia a fost prezenta insasi Anca Boagiu, Ministerul Transporturilor din Romania a facut deja cel mai mare rau, in sensul ca, prin respectivul document, Romania se angajeaza, practic, sa predea managementul strategic asupra Portului Constanta in mana olandezilor".

"Acest lucru, facut pe sest, este inadmisibil si ar fi trebuit dicutat in CSAT. Prin urmare, Departamentul de transporturi din cadrul PSD cere publicarea oficiala a documentului semnat in Olanda, iar presedintelui Romaniei, discutarea acestui memorandum in CSAT, precum si analizarea oportunitatii unui asemenea acord", mai spune Bota.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#saotiy Schengen, #romania schengen, #management port Constanta, #Olanda Schengen Romania , #Schengen