Germania, "ingrijorata" de aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen

Miercuri, 08 August 2012, ora 13:35
1410 citiri
Germania, "ingrijorata" de aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen

Germania are serioase ingrijorari legate de aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen, a reiterat ministrul german de Interne, Hans-Peter Friedrich.

In cadrul unui interviu acordat ziarului Hamburg Abendblatt, Friedrich a reiterat ca Bulgaria nu poate fi acceptata in spatiul Schengen la sfarsitul acestui an, scrie Novinite.

In plus, Friederich a subliniat ca Germania este ingrijorata de situatia politica din Romania, dupa ce, referendumul national nu a reusit sa rezolve criza in care se afla tara.

Declaratia oficialului german, care prezinta opozitia categorica a Germanie privind aderarea Bulgariei la spatiul Schengen a fost primita cu confuzie si nemultumire de catre liderii bulgari.

In acest nou interviu, ministrul german de Interne vorbeste chiar de o admitere partiala a Bulgariei si Romaniei la spatiul Schengen.

Potrivit oficialului, va trebui sa mai treaca mult timp pana cand Romania sau Bulgaria sa isi poata deschide granitele terestre.

Bulgaria trebuia sa fie parte a pactului Schengen din martie 2011, insa procesul a fost amanat pe o perioada nelimitata de timp din cauza votului primit din parte Olandei si Finlandei, care si-au explicat pozitia prin ingrijorarile legate de crima organizata din tara si coruptie.

Declaratia lui Hans-Peter Friedrich nu este in concordanta cu cea facuta de presedintele Consiliului European, Herman van Rompuy care si-a exprimat un optimism moderat legat de acceptarea Bulgariei in spatiul Schengen incepand cu septembrie 2012.

#aderare Romania Bulgaria Schengen, #ministru german aderare Romania Schengen, #Bulgaria Romania Schengen 2012 , #Schengen