Marga: Aderarea la spatiul Schengen in doua etape, in discutie

Luni, 23 Iulie 2012, ora 20:57
1425 citiri
Marga: Aderarea la spatiul Schengen in doua etape, in discutie

Aderarea Romaniei la spatiul Schengen in doua etape - cu frontierele aeriene si maritime in toamna acestui an, iar cu cele terestre in primavara anului viitor - nu este scoasa din discutie, a declarat luni, la Bruxelles, ministrul roman de externe Andrei Marga, care participa la reuniunea Consiliului Afaceri Externe.

Seful diplomatiei romane a avut, luni, o serie de intrevederi bilaterale cu ministrul francez de externe Laurent Fabius, cu secretarul de stat german Michael Link, cu ministrul austriac de externe Michael Spindelegger si cu ministrul cipriot de externe, Erato Kozakou-Marcoullis, a carui tara asigura presedintia semestriala a Consiliului UE.

"Analizele sunt in derulare si un rezultat nu se poate comunica deocamdata. In al doilea rand, nu este scoasa din discutie aceasta alternativa a aderarii la Schengen in doua etape; discutiile de acum nu au dus in vreun fel la subminarea acestei propuneri - care stim ca este de origine germana, este rezultatul unui compromis intre Germania si Franta si o solutie promovata la ora respectiva de presedintia poloneza a Consiliului UE.

In discutiile bilaterale avute de mine azi au fost abordate si subiectele Schengen si raportul din cadrul Mecanismului de cooperare si verificare (MCV), care dupa cum stiti sunt legate de unele state, iar de altele nu sunt legate foarte strict. In continuare se va lua nota de raportul MCV, se vor observa actiunile guvernului roman si am confirmat si aici ca guvernul va aplica ceea ce se recomanda in raportul MCV, astfel incat daca si aceste lucruri sunt realizate, sa avem a doua mare premisa pentru ceea ce am spus si anume sentimentul ca se va face inca un mare pas" (catre aderarea Romaniei la spatiul Schengen), a mentionat oficialul roman.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Marga aderare spatiu Schengen, #Romania spatiu Schengen, #aderare Schengen doua etape , #Schengen