Ministru bulgar: Olanda si Finlanda, izolate in UE din cauza pozitiei lor privind Schengen

Joi, 22 Septembrie 2011, ora 17:42
1636 citiri
Ministru bulgar: Olanda si Finlanda, izolate in UE din cauza pozitiei lor privind Schengen

Olanda si Finlanda sunt "izolate" in UE din cauza opozitiei lor fata de intrarea in spatiul Schegen a Romaniei si Bulgariei, potrivit ministrului bulgar de Interne, Tvetan Tvetanov, citat de Mediafax.

Tvetanov a facut aceste declaratii in fata reporterilor de la Bruxelles, dupa intalnirea ministrilor de Interne din cadrul UE, in cadrul careia olandezii si finlandezii s-au opus oficial aderarii Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen, citat de site-ul Novinite.com.

"Olanda si Finlanda au ramas singurele doua tari membre UE care nu au sustinut astazi propunerea de aderarea a Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen. Acestea au esuat sa furnizeze o explicatie logica pentru opozitia lor", a declarat ministrul bulgar, citat de BTA.

El a subliniat ca olandezii si finlandezii au sfarsit "in izolare" din cauza opozitiei lor fata de intrarea Bulgariei si Romaniei in Schengen, devreme ce Franta si Germania au acceptat solutia de "compromis" sugerata de presedintia poloneza a UE, care ar fi garantat "partial" intrarea in spatiul Schengen.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#schengen, #romania schengen, #aderare schengen, #bulgaria schengen, #olanda chengen, #finlanda schengen , #Schengen