Romania si Bulgaria intra in Schengen in 2012

Duminica, 23 Octombrie 2011, ora 17:59
1722 citiri
Romania si Bulgaria intra in Schengen in 2012

Romania si Bulgaria vor intra in spatiul Schengen in doua etape, respectiv in lunile martie si iulie 2012, au decis tarile participante la summitul de la Bruxelles, a declarat prim ministrul Boyko Borisov.

"Pana la sfarsitul anului, se va gasi o solutie pentru a asigura intrarea Bulgariei si Romaniei in spatiul Schengen in anul 2012. Acest lucru a fost scris in protocol la cererea presedintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy", a declarat prim ministrul bulgar citat de Novinite.

Solutia in doua etape presupune ca, in una martie, cele doua tari vor intra in Schengen cu granitele aeriene si maritime, iar in luna iulie vor adera si granitele terestre.

"Bulgaria este in mod clar pregatita sa intre in spatiul Schengen, la fel si Romanoa, asa ca niciuna dintre tarile membre nu a avut nicio obiectie", a mai declarat Borisov.

Bulgaria si Romania ar fi trebuit sa adere la spatiul Schengen in primavara lui 2011, insa Germania si Franta s-au opus. Principalele argumente invocate au fost probleme legate de coruptie si crima organizata, nu aspectele tehnice.

#Romania intrare Schengen, #decizie Bruxelles Schengen, #Romania Bulgaria Schengen , #Schengen