Zgonea: Luni la ora 18.00 va incepe dezbaterea pe proiectul bugetului

Luni, 02 Decembrie 2013, ora 09:30
1446 citiri
Zgonea: Luni la ora 18.00 va incepe dezbaterea pe proiectul bugetului

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat ca spera ca dezbaterea la proiectul bugetului sa inceapa luni de la ora 18.00 in plenul Parlamentului si in zilele urmatoare parlamentarii sa lucreze de la 10.00 la miezul noptii, astfel incat sa finalizeze dezbaterea pana de Sf. Nicolae.

Zgonea a aratat ca deputatii vor dezbate luni, de la ora 16.00, motiunea inaintata de opozitie pe tema descentralizarii, in timp ce la Senat, in paralel, va fi discursul presedintelui Senatului Italian.

"Speram sa terminam la Camera Deputatilor pana la ora 17.45 si la ora 18.00 dorim sa incepem dezbaterea pe buget. Stiti foarte bine ca in primele doua ore sunt dezbateri facute de catre toate grupurile politice, cel putin doua ore si jumatate, sper ca pana la ora 24:00 sa terminam dezbaterea aceasta. Si de poimaine (marti - n.r.), de la ora 10.00, sa incepem dezbaterea, pana la 12 noaptea, pe buget, astfel incat pana de Sf. Nicolae sa putem trimite bugetul spre promulgare", a explicat Zgonea.

El crede ca Birourile Permanente reunite vor avea loc luni, cu cel putin o jumatate de ora mai devreme fata de sedinta de plen.

Valeriu Zgonea a mai spus ca, dupa ce parlamentarii vor finaliza dezbaterea la bugetul de stat pe 2014, urmeaza sa se ocupe, in saptamanile urmatoare, de proiectele importante care au mai ramas pe ordinea de zi.

Comisiile de buget-finante au adoptat, vineri seara, cu 23 de voturi "pentru", doua voturi "impotriva" si doua abtineri, proiectul Legii bugetului de stat pe 2014, cu amendamente.

De asemenea, proiectul bugetului asigurarilor sociale pe anul 2014 a fost adoptat, vineri seara, in comisiile parlamentare de buget-finante, cu 26 de voturi "pentru" si doua "impotriva", fiind introduse o serie de amendamente fara impact bugetar, dar care clarifica prevederile in vigoare pentru 2014 in cazul pensiilor.

Basescu va returna Parlamentului proiectul daca nu se va renunta la cresterea accizei

"Daca nu se renunta la cresterea accizei la combustibil voi trimite inapoi bugetul de stat la Parlament", a spus Basescu, intr-o declaratie de presa, invocand si posibilitatea de a ataca legea bugetului la Curtea Constitutionala.

"O spun in mod categoric, daca nu se renunta la cresterea accizei, voi trimite inapoi bugetul de stat, iar apoi il voi ataca si la CC", a spus presedintele Traian Basescu, precizand ca este vorba de un "avertisment".