Administratia Prezidentiala comenteaza eliminarea CSAT din numirea sefului DGPI: E un demers ingrijorator, cu miza politica

Marti, 16 Mai 2017, ora 12:49
901 citiri
Administratia Prezidentiala comenteaza eliminarea CSAT din numirea sefului DGPI: E un demers ingrijorator, cu miza politica
Foto: Administratia Prezidentiala

Administratia Prezidentiala a criticat faptul ca Senatul a adoptat, luni, o ordonanta de urgenta in urma careia CSAT a fost eliminat din procedura de numire a sefului DGPI, ministrul de Interne avand singurul cuvant.

Potrivit purtatorului de cuvant al Administratiei Prezidentiale, evenimentul de luni din Senat reprezinta doar "un demers cu miza politica".

"Este un demers cu miza politica, o noua actiune care pare ca face parte dintr-un plan de limitare a atributiilor presedintelui.

Am vazut acelasi tip de actiune in cazul ANCOM - am discutat atunci despre acea ordonanta de urgenta, urgenta n-a putut fi justificata.

Prin votul de ieri (luni - n.red.), de la Senat, conducerea va fi stabilita de catre in ministru, fara avizul CSAT, fara avizul sefului statului", a spus Madalina Dobrovolschi.

Aceasta a subliniat de ce este important ca CSAT sa faca parte din procedura de numire a sefului DGPI.

"Conform Constitutiei, presedintele este comandantul fortelor armate. Este, asadar, foarte important (...) sa aiba si prezenta presedintelui in procesul decizional", a precizat purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale.

Intrebata care este scopul demersului din Senat, Dobrovolschi a raspuns: "Nu putem sa ne gandim decat la o miza politica".

"Este o institutie care face parte din structura securitatii nationale. Este grav si ingrijorator in legatura cu felul in care se actioneaza.

Este cu totul special faptul ca vorbim despre CSAT. CSAT ar trebui sa-si dea avizul pe un astfel de subiect. Este foarte ingrijorator ce s-a intamplat, pentru sanatatea statului de drept.

Asta este opinia presedintelui in acest moment. Cand se vor impune pasi necesari, vor exista si alte precizari din partea dlui presedinte", a mai spus purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale.

Amintim ca, la sfarsitul lunii trecute, Guvernul l-a scos pe Klaus Iohannis din schema la numirea conducerii Autoritatii Nationale in Telecomunicatii (ANCOM).

Iata reactiile lui Iohannis, dupa aceasta decizie:

Iohannis: Speta ANCOM seamana izbitor cu OUG 13. Coalitia a vrut sa-mi arate mie ca face joculIohannis e nemultumit de modul cum a fost scos din schema de Guvern la numirea conducerii ANCOMContinua replicile acide dintre Dragnea si Iohannis in scandalul ordonantei pe ANCOM ...citeste mai departe despre "Administratia Prezidentiala comenteaza eliminarea CSAT din numirea sefului DGPI: E un demers ingrijorator, cu miza politica" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Klaus Iohannis reactie DGPI, #CSAT scoasa numire DGPI , #Stiri Guvern