Administratia Prezidentiala il contrazice pe Grindeanu: Guvernul Ciolos a trimis proiectul de buget la CSAT cu trei zile inaintea sedintei

Vineri, 27 Ianuarie 2017, ora 21:07
5587 citiri
Administratia Prezidentiala il contrazice pe Grindeanu: Guvernul Ciolos a trimis proiectul de buget la CSAT cu trei zile inaintea sedintei
Foto: Administratia Prezidentiala

Administratia Prezidentiala precizeaza, intr-un comunicat de presa, ca in 2015 bugetul pe anul urmator a fost depus la secretariatul CSAT pe 7 decembrie, in termen de trei zile avand loc si reuniunea Consiliului.

"In anul 2015, Guvernul a transmis Secretariatului CSAT proiectele de buget pentru institutiile din domeniul securitatii nationale pe data 7 decembrie. Consiliul Suprem de Aparare a Tarii s-a reunit pe data de 10 decembrie 2015 pentru avizare", se arata in comunicat.

Presedintia in contrazice astfel pe primul ministru Sorin Grindeanu, care a afirmat azi in sedinta de guvern ca anul trecut, s-a aprobat proiectul pe 9 decembrie, iar in 10 decembrie s-a trimis catre CSAT.

"Am vrut sa subliniez faptul ca noi am terminat proiectul de buget, ca avem tot ce inseamna vize. Mai este nevoie in schimb de un aviz, avizul CSAT. Am avut o discutie astazi, mai dupa-masa, cu dl presedinte Klaus Iohannis. Am sperat la un parcurs asa cum a fost parcursul, sa spunem, spre exemplu, anul trecut.

Anul trecut, s-a aprobat proiectul pe 9 decembrie, iar in 10 decembrie s-a trimis catre CSAT. Am sperat...", a spus Grindeanu.

Administratia Prezidentiala mai precizeaza ca, in schimb, in cazul bugetului pentru 2017, Guvernul a actionat fara sa se coordoneze cu CSAT si a stabilit "unilateral" agenda bugetului.

"In acest an, Guvernul a decis sa actioneze fara sa se coordoneze cu CSAT, stabilind unilateral agenda de aprobare a proiectului de buget", potrivit Administratiei Prezidentiale.

Guvernul a fost convocat azi in sedinta la ora 13.00 pentru aprobarea proiectului bugetului de stat pe 2017, insa sedinta a inceput cu patru ore si jumatate intarziere. La inceperea sedintei, Sorin Grindeanu a anuntat ca nu se va mai discuta bugetul de stat, adoptarea sa fiind amanata pentru marti. Guvernul a cerut, vineri, punctul de vedere al Administratiei Prezidentiale pe tema bugetului institutiilor de siguranta nationala.

Presedintele Klaus Iohannis a convocat CSAT pentru marti, 31 ianuarie.

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, ca presedintele Klaus Iohannis foloseste incorect procedura avizarii proiectului de buget in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii pentru a tergiversa adoptarea bugetului de catre Parlament, Dragnea aratand ca CSAT putea fi convocat intr-o ora intrucat toti membrii sai se afla in Bucuresti. ...citeste mai departe despre "Administratia Prezidentiala il contrazice pe Grindeanu: Guvernul Ciolos a trimis proiectul de buget la CSAT cu trei zile inaintea sedintei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Klaus Iohannis buget 2017 , #Stiri Guvern