Alege oaia, alege Daea, alege Dragnea. Cam tot aia!

Sambata, 11 Noiembrie 2017, ora 09:43
883 citiri
Alege oaia, alege Daea, alege Dragnea. Cam tot aia!

Mi se pare foarte inspirat sloganul ales de dl ministru Daea pentru campania sa in cinstea a ceea ce pretuieste dumnealui cel mai mult dintr-ale agriculturii si zootehniei: alege oaia!

Este o adevarata chemare a strabunilor, cei care nu aveau autostrazi (nici noi nu prea avem), nu aveau trenuri (ale noastre sunt ca vai de capul lor), nici curent electric (noi avem, cand nu se intrerupe) si inca multe altele.

Dar aveau oi. Aveau berechet. Asta i-a stimulat ministrului simtul nostalgic, l-a convins ca e pus in Guvern ca sa judece melancolic si ca numai aleanul il poate ajuta in programul de guvernare. Ca, pe scurt, de la vis la realitate ar fi doi pasi.

Hai sa fim seriosi: intr-o lume evoluata, nimic nu poti face daca n-ai investigat in prealabil, daca n-ai pregatit un studiu de impact, daca n-ai facut o cercetare, daca n-ai calculat precis de unde pornesti si unde vrei sa ajungi.

Dupa cum vorbeste domnul ministru, nu lasa impresia ca are la baza vreun studiu sau o investigatie. Dimpotriva, as zice ca n-are la baza nimic altceva decat propria intelepciune, concretizata in observatia ca oaia este un miracol care transforma iarba in lapte, frunza in lana si fanul in carne.

Si dintr-o data am atins punctul nevralgic: oile nu au cautare astazi nici pentru lana, nici pentru lapte, cat sunt de pretuite pentru carne. Iar carnea oilor noastre nu prea este cautata. Este greu de spus ce succes ar avea aceasta carne, cum ar plati-o altii si daca merita osteneala la respectivul pret.

Poate ca, daca ar fi comandat un studiu pe tema aceasta, dl ministru ar fi dat un pas inapoi. Dar, cum dansul nu se refera la vreo documentatie, ramai cu impresia ca poate fi un bun gospodar in curtea lui, un bun agricultor pe ograda familiei sau un excelent zootehnist la nivelul satului, dar la nivelul tarii pare ageamiu de tot.

Si nu e de mirare. Tot impresia de ageamiu face si inginerul Dragnea, atunci cand se asociaza cu literata Olguta si cu inculpatul Valcov, ca sa faca un program de guvernare a tarii, fara sa aiba la baza nici studii, nici cercetari, nici investigatii de niciun fel.

A rezultat exact ceea ce era de asteptat: acel program superb, menit sa ne incante cu dublarea salariilor, cu cresterea pensiilor, reducerea impozitelor, anularea taxelor, fara sa ne spuna nici de unde ia banii respectivi, nici unde ajunge tara, dupa ce ne umple buzunarele cu banii ei.

Imi vine in minte o ciudata asemanare intre dl Dragnea al nostru si conu' Leonida al lui Carag ...citeste mai departe despre "Alege oaia, alege Daea, alege Dragnea. Cam tot aia!" pe Ziare.com

#Petre Daea alege oaia, #Alege Oaia, #Darius Valcov program de guvernare, #Lia Olguta Vasilesu ministru sindicate , #Stiri Guvern