Alegeri 2012: Campania debuteaza cu mite si spalari de bani

Luni, 12 Noiembrie 2012, ora 13:15
1354 citiri
Alegeri 2012: Campania debuteaza cu mite si spalari de bani

Dupa ce Agentia Nationala de Integritate (ANI) a anuntat, vineri, ca cerceteaza trei ministri USL pentru incompatibilitate, sambata Alin Trasculescu, deputat PDL de Vrancea, a fost prins in flagrant in timp ce primea mita de la un om de afaceri.

Ministrii Eduard Hellvig, Ovidiu Silaghi si Liviu Pop, in vizorul Agentiei de Integritate

Deputatul PDL a fost retinut duminica, intr-un dosar in care este cercetat pentru trafic de influenta, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la spalare de bani.

Alin Trasculescu a fost insa eliberat, luni dimineata, din arestul Politiei Capitalei, dupa ce a expirat ordonanta de retinere emisa pe numele lui de procurorii anticoruptie.

Deputatul PDL a primit 364.000 de lei in patru transe de la Mircea Alexandru Vintilescu, prin Marian Calota si a mai cerut inca 1,1 milioane de lei, in doua transe, determinandu-l pe Calota sa falsifice un contract intre firma acestuia si societatea la care Vintilescu era actionar.

Marian Valeriu Calota, asociat si administrator al SC Maryna Exclusiv SRL, este cercetat pentru complicitate, potrivit DNA. Calota a fost arestat preventiv, luni, pentru 29 de zile. El a fost retinut de procurorii DNA dupa ce a fost prins in flagrant delict cand lua 50.000 de lei, bani pe care urma sa ii dea lui Trasculescu.

Potrivit procurorilor, in perioada noiembrie 2010 - noiembrie 2012, Alin Trasculescu a pretins initial de la reprezentantul unei societati comerciale (denuntator in cauza) suma de 50.000 de euro, care ulterior a fost majorata la 150.000 de euro. Banii au fost pretinsi cu ajutorul lui Marian Calota, care l-a constrans pe denuntator, prin amenintare, sa dea banii ceruti.

Pentru obtinerea banilor, sustin procurorii anticoruptie, deputatul a lasat sa se creada ca are influenta asupra reprezentantilor autoritatilor locale din judetul Vrancea. Pe acestia a incercat sa ii determine sa solicite realizarea unor obiective de investitii in cadrul Programului National de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI).

Alin Trasculescu este presedintele PDL Vrancea si candideaza pentru al doilea mandat de deputat in Colegiul 5 Marasesti.

In perioada 2004 - 2008 a fost director al Registrului Auto Roman Reprezentanta Vrancea.

In anul 2008, din iunie pana in decembrie, a fost viceprimar al municipiului Focsani.

#alegeri 2012, #Alin Trasculescu trafic influenta, #Alin Trasculescu mita, #campanie alegeri parlamentare 2012 , #Stiri Guvern