Ambasada Marii Britanii remarca un moment exceptional pentru democratia romaneasca si o decizie cheie a Justitiei

Miercuri, 29 Mai 2019, ora 13:08
831 citiri
Ambasada Marii Britanii remarca un moment exceptional pentru democratia romaneasca si o decizie cheie a Justitiei
Foto: British Embassy Bucharest

Ambasada Marii Britanii la Bucuresti felicita Romania atat pentru prezenta masiva la vot, cat si pentru decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie prin care Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare.

E drept, ambasada nu face referire la condamnarea lui Dragnea direct, insa scrie despre "o decizie cheie a justitiei", iar singura hotarare importanta luata zilele acestea de instanta a fost cea prin care liderul PSD a ajuns la inchisoare.

Intr-o postare pe Facebook, ambasada noteaza ca Romania a demonstrat zilele acestea, prin prezenta masiva la vot si printr-o decizie cheie a justitiei, ca institutiile sale functioneaza, iar spiritul civic este mai puternic ca niciodata.

"Moment exceptional pentru democratia romaneasca. Trei decenii dupa caderea comunismului, Romania a demonstrat zilele acestea, prin prezenta masiva la vot si printr-o decizie cheie a justitiei, ca institutiile sale functioneaza, iar spiritul civic este mai puternic ca niciodata. Felicitari, Romania!", se arata in mesajul postat pe pagina de Facabook a Ambasadei Marii Britanii la Bucuresti in aceasta dimineata.

Prezenta la vot la alegerile europarlamentare de duminica a fost de 49,26%, una record pentru un euro-scrutin.

Pentru a avea un termen de comparatie, la alegerile parlamentare din 2016 prezenta a fost de 39,49%, la prezidentialele din 2014 au votat in primul tur 52,31%, iar in al doilea 62,04%, iar la europarlamentarele din acelasi an au votat doar 32,16% dintre romani.

Ziare.com va prezinta in format interactiv rezultatele pe masura ce sunt publicate pe site-ul BEC. Vedeti mai jos harta cu rezultatele pe judete updatate in timp real.

Totodata, amintim ca Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv, luni, la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare intr-unul dintre cele mai mediatizate procese din ultimii ani, cazul angajarilor fictive la Directia Copilului Teleorman. ...citeste mai departe despre "Ambasada Marii Britanii remarca un moment exceptional pentru democratia romaneasca si o decizie cheie a Justitiei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ambasada Marii Britanii felicitari Romania , #Stiri Guvern