Ambasadorul Canadei: Romania are in continuare o problema de imagine si e incorect

Miercuri, 13 Decembrie 2017, ora 16:53
919 citiri
Ambasadorul Canadei: Romania are in continuare o problema de imagine si e incorect
Foto: Facebook/ Kevin Hamilton

Romania are in continuare o problema de imagine in Europa de Vest, Canada si SUA si este incorect ca se intampla asta, a declarat ambasadorul Canadei la Bucuresti, Kevin Hamilton.

Acesta s-a intalnit, marti, cu conducerea Universitatii Tehnice Gheorghe Asachi din Iasi.

Potrivit unui comunicat de presa remis, miercuri, de universitatea ieseana, ambasadorul Canadei a declarat ca are ca obiectiv, in mandatul sau din Romania, sa corecteze imaginea gresita pe care tara noastra o are.

"Desi a facut progrese considerabile in ultimii 30 de ani, Romania are in continuare o problema de imagine in Europa de Vest, Canada si Statele Unite ale Americii si este incorect ca se intampla asta.

Imaginea este aceea a unei tari post-comuniste care se bazeaza in mare parte pe agricultura, cand realitatea este, iata, cea din institutia dumneavoastra, care participa la cele mai inovative proiecte de cercetare din Europa si din lume, printre care amintesc domenii precum robotica, ingineria chimica, inteligenta artificiala, dar si altele.

Asta este Romania noua si Romania reala", a declarat seful diplomatiei canadiene.

Kevin Hamilton s-a intalnit cu membri din conducerea Universitatii Tehnice si a vizitat cateva dintre laboratoarele de ultima generatie ale institutiei, potrivit sursei citate.

Totodata, in prezenta ambasadorului, a fost semnat si un protocol de colaborare intre Universitatea din Iasi si Universitatea din Ottawa.

Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi" Iasi a incheiat, in primavara acestui an, un memorandum de intelegere cu Universitatea din Ottawa, iar, marti, in prezenta ambasadorului, rectorii celor doua universitati, Dan Cascaval si respectiv Ioan Nistor, fost student al universitatii iesene, au semnat un acord Erasmus+ intre cele doua institutii de invatamant superior.

"Daca Erasmus era un program strict european, acum, cu Erasmus+, exista oportunitati pentru canadieni sa vina in Europa si europeni sa mearga in Canada. Cand Universitatea din Ottawa a semnat acel memorandum cu TUIASI, ideea a fost de a initia astfel de programe Erasmus+.

Astfel, vom avea studenti, masteranzi si doctoranzi care vor veni aici pentru perioade de pana la patru luni, dar si profesori si personal academic, iar speranta noastra este ca, in viitor, sa mai incheiem astfel de acorduri", a declarat Ioan Nistor, de la Universitatea din Ottawa.

"Intr-adevar, avem o infrastructura impresionanta si moderna. Mai mult, avem sapte specializari in limba engleza, la ...citeste mai departe despre "Ambasadorul Canadei: Romania are in continuare o problema de imagine si e incorect" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ambasadorul Canadei in Bucuresti, #declaratii ambasador Canada , #Stiri Guvern