Ambasadorul Finlandei la Bucuresti critica imunitatea extinsa a parlamentarilor

Vineri, 08 Mai 2015, ora 10:54
897 citiri
Ambasadorul Finlandei la Bucuresti critica imunitatea extinsa a parlamentarilor

Imunitatea parlamentara foarte extinsa pare a fi o problema in Romania, iar deciziile privind cererile de ridicare a imunitatii variaza de la un caz la altul, a declarat ambasadorul Finlandei, Ulla Vaisto, subliniind ca este datoria diplomatilor sa isi exprime punctul de vedere.

"Toti oamenii trebuie sa fie egali in fata legii. Parlamentarii nu trebuie tratati in mod diferit. De asemenea, pare a exista o inconsecventa in luarea deciziilor, ceea ce nu este bine", a precizat ambasadorul Finlandei, Ulla Vaisto, referindu-se la deciziile Parlamentului de a respinge mai multe cereri ale DNA privind ridicarea imunitatii unor parlamentari.

Diplomatul a explicat ca parlamentarii finlandezi au imunitate limitata, care se aplica doar pentru declaratiile facute in calitate de parlamentari. "Imunitatea nu acopera nimic din ce au facut inainte de a deveni parlamentari si nici fapte penale", a spus Ulla Vaisto.

"In Romania, problema pare a fi faptul ca imunitatea este foarte extinsa si ...citeste mai departe despre "Ambasadorul Finlandei la Bucuresti critica imunitatea extinsa a parlamentarilor" pe Ziare.com

#ambasador Finlanda imunitate parlamentari, #imunitate parlamentari Romania , #Stiri Guvern