Ambasadorul Germaniei ne cere sa continuam lupta anticoruptie si consolidarea statului de drept. De asta depind investitiile nemtilor

Miercuri, 25 Ianuarie 2017, ora 15:09
1050 citiri
Ambasadorul Germaniei ne cere sa continuam lupta anticoruptie si consolidarea statului de drept. De asta depind investitiile nemtilor
Foto: AzEmbGermany

Germania pledeaza pentru stabilitate si predictibilitate in Romania si pentru "continuarea ferma a parcursului de intarire a statului de drept si a luptei impotriva coruptiei in tara", a declarat miercuri, noul Ambasador al Germaniei la Bucuresti, Cort Meier-Klodt.

El a pledat pentru ca "Romania sa isi continue cursul reformelor si sa paseasca in continuare pe calea de succes pe care a pornit, cu ani in urma, si ca confere un caracter ireversibil realizarilor sale".

"Guvernul federal sprijina acest aspect de multa vreme, la cel mai inalt nivel: doamna cancelar federal Merkel, cat si presedintele federal Gauck, in cursul vizitei sale intreprinse in 2016 in Romania, au subliniat cat se poate de clar acest lucru in discutiile purtate cu presedintele Iohannis, cu Guvernul, cu reprezentanti ai Justitiei si ai societatii civile, exprimandu-si respectul pentru performantele atinse de Romania in ultimii ani", a spus ambasadorul.

El a precizat ca va relua acest mesaj in cursul intalnirilor pe care intentioneaza sa le aiba in viitorul apropiat cu reprezentanti ai noului Guvern.

Intrebat despre intentia presedintelui Iohannis de a convoca un referendum pe tema gratierii si a modificarilor aduse Codurilor Penal si de Procedura Penala, seful misiunii diplomatice de la Bucuresti a precizat ca trebuie sa existe un dialog "deschis si transparent" intre experti si Parlament si ca trebuie gasite "caile de participare" pentru toti partenerii implicati.

El a atras, insa, atentia ca nu este de datoria sa sa spuna cum se va realiza acest lucru.

Ambasadorul a mai afirmat ca lupta anticoruptie si consolidarea statului de drept sunt factori importanti pentru binele economic al Romaniei. "Ambele elemente reprezinta factori puternici vizati intotdeauna de posibilii investitori in cadrul procesului lor decizional, la alegerea unei destinatii de investitii", a explicat el.

Meier-Koldt a apreciat faptul ca noul Guvern condus de premierul Grindeanu, la fel ca cel precedent si ca presedintele Iohannis, "si-au declarat clar adeziunea fata de un parcurs pro-european" si ca Romania "doreste sa faca parte din nucleul Europei care cladeste viitorul comun".

Vezi aici ce a spus Comisia Europeana despre ordonantele ce privesc gratierea si modificarea Codurilor Penale

Afla si in ce context CE i-a luat apararea sefei DNA, Laura Codruta Kovesi

"Acesta reprezinta pentru Guvernul federal, pentru mine personal, la inceput, un mesaj foarte bun: in acest sens avem nevoie de ...citeste mai departe despre "Ambasadorul Germaniei ne cere sa continuam lupta anticoruptie si consolidarea statului de drept. De asta depind investitiile nemtilor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#nou Ambasador german Romania, #nou ambsador german Bucuresti, #Cord Meier Klodt ambasador , #Stiri Guvern