Ambasadorul Ion Jinga, la Adunarea Generala a ONU - ce a transmis

Sambata, 31 Octombrie 2015, ora 10:55
1020 citiri
Ambasadorul Ion Jinga, la Adunarea Generala a ONU - ce a transmis
Foto: Twitter/Ion Jinga

La 30 octombrie 2015, Reprezentantul Permanent al Romaniei la ONU, ambasadorul Ion Jinga, a prezentat, in reuniunea plenara a Adunarii Generale dedicata discutarii reprezentarii echitabile si cresterii numarului de membri in Consiliul de Securitate (CS), pozitia tarii noastre in materie.

Reamintind ca Romania se pronunta pentru o abordare ambitioasa, dar realista, el a aratat ca obtinerea unor rezultate concrete in domeniul reformei CS trebuie sa fie parte a procesului general de transformare a structurilor ONU, astfel incat acestea sa raspunda necesitatilor de implementare a obiectivelor stabilite prin Agenda 2030, se arata intr-un comunicat transmis de Misiunea Permanenta a Romaniei la Natiunile Unite.

In acelasi timp, diplomatul roman a remarcat ca, in absenta unor progrese notabile in formatul interguvernamental dedicat reformei CS, au loc evolutii semnificative in afara acestui cadru consacrat de negociere.

A exemplificat cu initiativa comuna a Frantei si Mexicului, ...citeste mai departe despre "Ambasadorul Ion Jinga, la Adunarea Generala a ONU - ce a transmis" pe Ziare.com

#Ion Jinga ONU, #ambasador Ion Jinga, #Ion Jinga Adunarea Generala ONU , #Stiri Guvern