Ambasadorul Olandei: Eu nu prea am inteles de ce e asa important Schengen, economia e mai importanta

Marti, 25 August 2015, ora 17:05
928 citiri
Ambasadorul Olandei: Eu nu prea am inteles de ce e asa important Schengen, economia e mai importanta
Foto: Facebook/Matthijs van Bonzel

Ambasadorul Olandei la Bucuresti, Matthijs van Bonzel, a declarat marti, intr-o conferinta de presa, ca tara sa va fi de acord cu aderarea Romaniei la spatiul Schengen, dupa ce va indeplini toate conditiile, adaugand ca, in opinia sa, mult mai importanta este economia, care poate aduce bunastare.

Ambasadorul, aflat la finalul mandatului din Romania, a spus ca "din toate regulile din UE, Schengen este un capitol particular", iar Parlamentul olandez ar fi de acord cu aderarea Romaniei, dupa ce Romania va indeplini toate cerintele referitoare la integrarea europeana, discutate in 2007, si va rezolva toate problemele semnalate in Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV).

Aderarea Romaniei la spatiul Schengen, conditie pentru primirea imigrantilor din afara UE?

Referitor la aderarea Romaniei la spatiul Schengen, dipomatul a explicat ca Parlamentul olandez isi bazeaza deciziile, in mare parte, pe MCV, dar si pe informatiile pe care le primeste de la ambasada.

"Acesta ...citeste mai departe despre "Ambasadorul Olandei: Eu nu prea am inteles de ce e asa important Schengen, economia e mai importanta" pe Ziare.com

#Schengen Romania, #Schengen economie Romania , #Stiri Guvern