Ambasadorul SUA, despre confiscarea averilor: E un proces dificil si de durata

Luni, 01 Februarie 2016, ora 17:06
1231 citiri
Ambasadorul SUA, despre confiscarea averilor: E un proces dificil si de durata
Foto: Ziare.com

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, sustine, pe baza experientei americane, ca va dura ceva timp pana cand Romania va reusi sa perfectioneze procesul de confiscare a averilor obtinute din fapte de coruptie.

"In ultimul deceniu, in ultimii ani, justitia romana a inregistrat o performanta consecventa si puternica in ceea ce priveste condamnarea celor acuzati de furtul din banii publicului roman prin metode corupte. Oamenii au fost judecati, condamnati si trimisi in inchisoare, la nivel inalt si nivel mic.

In ceea ce priveste confiscarea proprietatilor, inteleg ca exista ingrijorari ca impunerea legii in acest domeniu e neadecvata, pentru ca, in cele din urma, coruptia este furtul de bunuri publice de catre actori privati", a spus Klemm intr-o intalnire restransa cu unii reprezentanti mass-media, inclusiv Ziare.com.

"Pe masura ce indivizii sunt acuzati, judecati, condamnati si trimisi la inchisoare, castigurile obtinute prin actele lor ar trebui sa revina cetatenilor Romaniei", este de ...citeste mai departe despre "Ambasadorul SUA, despre confiscarea averilor: E un proces dificil si de durata" pe Ziare.com

#ambasador SUA confiscare averi coruptie, #ambasador SUA agentie recuperare prejudicii , #Stiri Guvern