Ambasadorul SUA la Bucuresti, despre cei care ataca multinationalele: S-ar putea sa fie influenta nociva a Rusiei

Luni, 09 Octombrie 2017, ora 18:25
827 citiri
Ambasadorul SUA la Bucuresti, despre cei care ataca multinationalele: S-ar putea sa fie influenta nociva a Rusiei
Foto: Facebook/U.S. Embassy Bucharest

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, sustine ca cei care se opun liberalismului si imbratiseaza nationalismul economic cauta din nou sa ii atace si sa ii demonizeze pe evreii din Europa si pe cei din afara ei.

In plus, el considera ca acestia fac acest lucru direct, dar si indirect, prin atacarea companiilor multinationale si "prin aluzii la pretinse si presupus infame legaturi evreiesti" ale unor intreprinderi legitime, cu scopul de a crea animozitate si de a prezenta concluzii funeste.

Ambasadorul considera ca recrudescenta acestei retorici antisemite, insotite de transformarile economice cauzate de globalizare, constituie un teren fertil pentru cei care incearca sa manipuleze opinia publica si sa indeparteze Romania de temelia principiilor ei euro-atlantice.

Diplomatul american a spus ca antisemitismul a fost prezent in diferite forme in Europa timp de sute de ani, poate un mileniu, insa pentru aproape 50 de ani dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial amintirea ororilor Holocaustului a servit pentru intregul continent drept piedica in fata antisemitismului.

"Si, totusi, astazi, cei care se opun liberalismului si imbratiseaza nationalismul economic cauta din nou sa ii atace si sa ii demonizeze pe evreii din Europa si pe cei din afara ei.

Fac acest lucru direct, prin manifestatii nationaliste si vandalizarea memorialelor si a cimitirelor.

Dar fac acest lucru si indirect, prin atacarea companiilor multinationale si prin aluzii la pretinse si presupus infame legaturi evreiesti ale unor intreprinderi legitime cu scopul de a crea animozitate si de a prezenta concluzii funeste. Recrudescenta acestei retorici antisemite, insotite de transformarile economice cauzate de globalizare, constituie un teren fertil pentru cei care incearca sa manipuleze opinia publica si sa indeparteze Romania de temelia principiilor ei euro-atlantice", a declarat Hans Klemm.

Citeste mai departe despre "Ambasadorul SUA la Bucuresti, despre cei care ataca multinationalele: S-ar putea sa fie influenta nociva a Rusiei" pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Klemm Holocaust, #Ziua Nationala de Comemorare a Holocaustului, #ambasador SUA Holocaust , #Stiri Guvern