Amenda de pana la 1.000 de lei daca faci poza la buletinul de vot

Duminica, 05 Iunie 2016, ora 09:55
1432 citiri
Amenda de pana la 1.000 de lei daca faci poza la buletinul de vot
Foto: Facebook/ Ministerul Afacerilor Interne

Nu va faceti selfie in cabina de vot! Este strict interzisa fotografierea buletinului de vot, iar alegatorii care vor face acest lucru risca sa fie amendati.

"Persoana care isi fotografiaza sau isi filmeaza prin orice mijloace buletinul de vot in timpul exercitarii dreptului de vot risca o amenda cuprinsa intre 600 si 1.000 de lei", a amintit, duminica, purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Interne, comisar de politie Monica Dajbog.

Aceasta a punctat, intr-o conferinta de presa, principalele fapte sanctionate de lege, pe langa fotografierea buletinului de vot.

Potrivit Codului Penal, impiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exercitiu al dreptului de a alege sau de a fi ales se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani, a sustinut ea.

Purtatorul de cuvant al MAI a explicat ca o persoana care ofera sau da bani, bunuri ori alte foloase in scopul determinarii unui cetatean sa voteze sau sa nu voteze o anumita lista de candidati ori un anumit candidat poate ...citeste mai departe despre "Amenda de pana la 1.000 de lei daca faci poza la buletinul de vot" pe Ziare.com

#fotografiere buletin vot amenda, #amenda alegeri locale, #alegeri locale 2016 , #Stiri Guvern