Aproape de colaps financiar dupa prezidentiale: Cat a "costat" un vot pentru Ponta sau Iohannis

Duminica, 28 Decembrie 2014, ora 11:43
871 citiri
Aproape de colaps financiar dupa prezidentiale: Cat a "costat" un vot pentru Ponta sau Iohannis

Partidele politice se afla, dupa alegerile prezidentiale, in cea mai dificila situatie financiara a ultimilor ani, acumuland datorii istorice ca urmare a unor cheltuieli de campanie mult mai mari decat veniturile pe care le-ar fi putut obtine, iar in acest moment opteaza pentru "rostogolirea" lor.

Datoriile acumulate de partide de-a lungul anilor scot, insa, la iveala sistemul legislativ precar in materia finantarii partidelor politice.

Acesta permite cheltuieli in campaniile electorale cu mult mai mari decat veniturile realizate in mod traditional de formatiunile politice, dar fara un control riguros din partea autoritatilor.

Scrutinul prezidential a fost dovada mobilizarii "pe datorie" a instrumentelor de partid, in scopul castigarii celei mai ravnite functii in statul roman: pozitia de presedinte.

Alegerile au adus toate partidele si candidatii independenti in situatia de a cheltui aproximativ 7,2 milioane de euro, adica 32.230.686 de lei, conform cifrelor raportate in ...citeste mai departe despre "Aproape de colaps financiar dupa prezidentiale: Cat a "costat" un vot pentru Ponta sau Iohannis" pe Ziare.com

#cheltuieli partide prezidentiale, #voturi cumparate Ponta Iohannis , #Stiri Guvern