Asociatii Basescu si Dragnea trezesc din nou #Rezistenta

Joi, 04 Mai 2017, ora 11:57
1115 citiri
Asociatii Basescu si Dragnea trezesc din nou #Rezistenta

Nu s-a schimbat nimic din ianuarie. PSD si noul sau aliat Traian Basescu merg inainte cu singurul obiectiv politic important - salvarea coruptilor.

Comisia Juridica din Senatul Romaniei a votat gratierea faptelor de coruptie. Persoanele condamnate pentru infractiuni de trafic de influenta, dare de mita si luare de mita pot fi gratiate. Acest amendament a fost facut la propunerea senatorilor Serban Nicolae, PSD, si Traian Basescu, PMP.

Cred ca PSD nu va renunta la agenda ascunsa si, probabil, vor fi din nou manifestatii de protest.

Poate nu toata lumea stie, dar din data de 31 ianuarie, in Piata Victoriei au fost mereu protestatari. Miscarea pornita impotriva Guvernului si a majoritatii parlamentare nu s-a stins. Cea mai importanta opozitie astazi nu e in Parlament, ci pe retelele sociale unde s-a creat un adevarat front de #Rezistenta impotriva asaltului dat de politicienii corupti.

Strategia aplicata de Liviu Dragnea e aceeasi - una de temporizare. Cand protestele se intetesc, face un pas inapoi si incepe o campanie de dezinformare dusa pe posturile TV partenere. Imediat cum spiritele se linistesc, incepe iar sa "legifereze" in favoarea coruptiei si a coruptilor.

E si acesta un mod de a face politica. Astepti ca opinia publica sa oboseasca pentru a-ti impune propria strategie.

Scamatorii cu legea gratierii

PSD nu are solutii magice de guvernare. Primeste semnale tot mai dure de la mediul de afaceri, nu are sustinerea clasei de mijloc si e tot mai aproape de declansarea unei crize economice, dar nu vrea sa renunte la lupta impotriva intereselor propriilor cetateni.

In opinia mea, Liviu Dragnea si partidul pe care-l conduce cauta noi modalitati de a deturna fonduri publice si nu unele de a creste calitatea vietii, de a dezvolta infrastructura sau de a moderniza economia.

Aproape ca e obositor sa mai vorbesti astazi despre nevoia de autostrazi. E rusinos ca nu avem drumuri, dar si mai rusinos e ca oamenii au fost mintiti. Li s-a spus ca PSD vine cu un program de guvernare care va schimba in bine viata romanilor, iar unii dintre acestia s-au trezit ca asista la tot felul de scamatorii pentru a fi modificate legile penale si pentru a fi salvati cei care au furat de au rupt in ultimii 27 de ani.

Din fericire, societatea romaneasca s-a trezit si reactioneaza. Si lui Traian Basescu, si lui Liviu Dragnea le va fi greu sa justifice adoptarea unui astfel de amendament la legea gratierii.

Traian Basescu nu mai are nimic de pierdut. Si ...citeste mai departe despre "Asociatii Basescu si Dragnea trezesc din nou #Rezistenta" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Basescu Dragnea legea gratierii, #Rezist Piata Victoriei, #coruptii gratiati parlament , #Stiri Guvern