Aurescu, audiat in Senat pe problema refugiatilor: Cati putem primi si ce sanctiuni riscam daca nu-i luam pe toti

Joi, 10 Septembrie 2015, ora 14:16
1175 citiri
Aurescu, audiat in Senat pe problema refugiatilor: Cati putem primi si ce sanctiuni riscam daca nu-i luam pe toti
Foto: Digi24

Ministrul roman al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a precizat ca opinia exprimata de presedintele Klaus Iohannis, potrivit careia Romania respinge cotele obligatorii de imigranti impuse de Comisia Europeana, este o pozitie consolidata a tuturor institutiilor statului si reprezinta baza pentru mandatul CSAT cu care Romania se va prezenta la 14 septembrie la Consiliul Justitie si Afaceri Interne (JAI).

Aurescu a declarat, dupa audierile in Comisia de Afaceri Externe a Senatului, ca "la Consiliul JAI din 14 septembrie e firesc sa participe Ministerul Afacerilor Interne, nu este vorba de pozitia uneia sau alteia dintre institutii, ci o pozitie consolidata a tuturor institutiilor stat roman, pozitiile exprimate de premier, presedinte si alte institutii sunt perfect convergente".

"Analiza propunerilor Comisiei Europene de ieri urmeaza sa reprezinte baza pentru mandatul care va fi stabilit de CSAT, este o pozitie consolidata a statului roman", a mai afirmat seful diplomatiei romane. ...citeste mai departe despre "Aurescu, audiat in Senat pe problema refugiatilor: Cati putem primi si ce sanctiuni riscam daca nu-i luam pe toti" pe Ziare.com

#Aurescu Romania pozitie refugiati, #Aurescu Romania cote refugiati , #Stiri Guvern