Aurescu, convocat la Parlament: Explicatii despre refugiati si criticile fostului ambasador al Belgiei (Video)

Miercuri, 09 Septembrie 2015, ora 11:28
937 citiri
Aurescu, convocat la Parlament: Explicatii despre refugiati si criticile fostului ambasador al Belgiei (Video)
Foto: B1 TV

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a fost convocat, miercuri dimineata, de Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, pentru discutii pe teme precum criza refugiatilor si criticile aduse Parlamentului Romaniei de fostul ambasador al Belgiei la Bucuresti.

La finalul discutiilor, Bogdan Aurescu a declarat ca a prezentat elementele pe care MAE le are in vedere legat de "planul Comisiei Europene cu privire la tratarea chestiunii migratiei", plan anuntat de Jean Claude Juncker, presedintele Comisiei, chiar in aceasta dimineata.

"Dupa ce planul va fi transmis statelor membre, analiza noastra va continua si vom elabora mandatul pe care il vom supune CSAT saptamana viitoare. Vom lucra indeaproape cu Ministerul de Interne", a subliniat Bogdan Aurescu.

Raspunzand intrebarilor puse de jurnalisti, ministrul roman de Externe a reamintit ca atat presedintele Klaus Iohannis, cat si premierul Victor Ponta au exprimat aceeasi pozitie, "aceea de a prefera un sistem cu cote voluntare ...citeste mai departe despre "Aurescu, convocat la Parlament: Explicatii despre refugiati si criticile fostului ambasador al Belgiei (Video)" pe Ziare.com

#Aurescu Zgonea discutii refugiati, #Aurescu cote refugiati Romania, #Aurescu Schengen refugiati Romania, #Aurescu ambasador Belgia , #Stiri Guvern