Aurescu: Ridicarea de garduri care sa delimiteze Europa, un gest autist si inacceptabil

Sambata, 19 Septembrie 2015, ora 21:29
700 citiri
Aurescu: Ridicarea de garduri care sa delimiteze Europa, un gest autist si inacceptabil
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, dupa consultarile cu omologul olandez, Bert Koenders, ca in ceea ce priveste migratia trebuie gasite solutii durabile pentru gestionarea "la sursa" a problemei, el opinand ca ridicarea de garduri "este un gest mai degraba autist si inacceptabil".

"In ceea ce priveste migratia, am reiterat necesitatea unei viziuni strategice la nivelul UE care sa abordeze toate dimensiunile acestei problematici, mai ales sa incercam sa gasim solutii durabile pentru gestionarea la sursa in statele de origine a problemei migratiei, pentru ca este nevoie de a trata cauzele acestui fenomen si nu doar simptomele pe care le vedem astazi in Europa.

I-am spus domnului ministru ca, in opinia mea, ridicarea de garduri care sa delimiteze Europa civilizata, intre ghilimele, de restul Europei este un gest mai degraba autist si inacceptabbil, in afara spiritului european. In schimb, Romania este frontiera externa a UE si a NATO si avem toata capacitatea de a ...citeste mai departe despre "Aurescu: Ridicarea de garduri care sa delimiteze Europa, un gest autist si inacceptabil" pe Ziare.com

#Aurescu garduri Schengen imigranti autism , #Stiri Guvern