Autoritatile aloca 60 milioane euro pentru lucrari pe Autostrada Bucuresti - Brasov, in 2008

Miercuri, 16 Ianuarie 2008, ora 14:25
1101 citiri
Autoritatile aloca 60 milioane euro pentru lucrari pe Autostrada Bucuresti - Brasov, in 2008

Ministerul Transporturilor va aloca circa 60 milioane de euro de la buget pentru lucrari la Autostrada Bucuresti - Brasov, in 2008, potrivit informatiilor remise ROMPRES de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).

Peste 214 milioane de lei (60 milioane de euro) vor fi alocate pentru lucrari la cele doua tronsoane ale autostrazii, si anume Bucuresti - Moara Vlasiei (19,5 kilometri), ce va fi realizat de compania italiana Pizarotti/Tirena Scavi, si Moara Vlasiei - Ploiesti (42 de kilometri), la care lucreaza consortiul format din companiile Spedition UMB, PA & CO International si Euro Construct Trading.

Daca la tronsonul Moara Vlasiei - Ploiesti lucrarile au inceput anul trecut, in primavara, pe primul tronson lucrarile vor incepe cel mai devreme pe 15 aprilie 2008, atunci cand CNADNR va emite certificatul de incepere a lucrarilor.

Tronsonul Moara Vlasiei - Ploiesti ar trebui sa fie gata la sfarsitul anului 2009. In schimb, Pizarotti va finaliza lucrarile la tronsonul sau in iunie 2010, deoarece contractul prevede finalizarea lucrarilor in termen de 36 de luni incepand cu data de 6 iunie 2007. Cel mai devreme in vara anului 2010 soferii vor avea o alternativa la Drumul National 1, Autostrada Bucuresti - Ploiesti.

Singura plata facuta pana in prezent de CNADNR, desi lucrarile au inceput in martie, a fost de circa 2,2 milioane euro pentru consortiul care lucreaza pe tronsonul Moara Vlasiei - Ploiesti.

Alaturi de cele doua tronsoane, Autostrada Bucuresti - Brasov va mai avea un tronson, Comarnic - Brasov, al carui constructor va fi ales in luna ianuarie a anului viitor, lucrarile urmand sa inceapa in primavara anului 2009. Tronsonul Comarnic - Brasov va fi realizat insa in concesiune, ceea ce inseamna ca va fi finantat, proiectat si construit de aceeasi companie sau consortiu, care il va si administra pe o perioada de 30 de ani pentru a-si recupera investitia.

Cel mai probabil pe Autostrada Bucuresti - Brasov se va putea circula, cel mai devreme, la sfarsitul lui 2011 sau inceputul lui 2012, costul total de constructie fiind de 2,2 miliarde euro.

Alaturi de cele 60 de milioane de euro alocate pentru Autostrada Bucuresti - Brasov, Ministerul Transporturilor a anuntat ca va aloca alte 520 milioane de euro pentru lucrari la alt proiect important de infrastructura rutiera, Autostrada Transilvania (Bors - Brasov).

Compania constructoare Bechtel lucreaza deja la doua tronsoane, Suplacu de Barcau - Bors si Campia Turzii - Gilau, urmand ca alte doua sectoare sa intre in lucru in acest an, Mihailesti - Suplacu de Barcau si Cluj - Mihailesti.

Potrivit ministerului Transporturilor, peste 800 de kilometri de autostrada vor fi in constructie in acest an in Romania, pe Autostrada Bucuresti - Brasov, pe Autostrada Transilvania, la Coridorul IV Pan - European si pe mai multe centuri ocolitoare. Din cei 800 de kilometri, aproximativ 127 de kilometri vor fi receptionati in acest an.

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.