Avem piloti, dar nu avem avion. Sau poate avem o drona

Joi, 23 Februarie 2017, ora 07:28
925 citiri
Avem piloti, dar nu avem avion. Sau poate avem o drona

La intoarcerea dintr-o lunga silenzio stampa domnul Victor Ponta spunea, referindu-se la Guvernul PSD-ALDE, ca este ca un avion cu doi sau trei sau chiar patru piloti, ceea ce va duce inevitabil la prabusirea acestuia.

Vreau sa-l linistesc pe domnul Ponta si sa il asigur ca nu va avea loc o catastrofa aviatica, din simplul motiv ca acel avion cu mai multi piloti nu zboara, ci sta la sol, parcat in hangarul din Piata Victoriei.

Este adevarat ca multiplii piloti si-au pus costumele presurizate si s-au pregatit pentru baterea recordului de zbor la cea mai inalta altitudine a cresterii economice, dar avionul se incapataneaza sa nu decoleze.

Nu decoleaza pentru ca ar avea prea multi piloti, ci pentru ca are multe defecte si vicii de fabricatie. La inceput, cand a fost prezentat publicului la "Salonul National de Inventii si Promisiuni Electorale", parea un avion bun si fiabil, caruia foarte multi romani i-au dat votul de incredere.

Acum, cand trebuie sa zboare si sa treaca de la expozitie la executie, nu isi mai poate ascunde defectele, punand sub semnul intrebarii promisiunea sa de ridicare a economiei romanesti pe culmile vazduhului european.

Sunt unul dintre aceia care am semnalat inca de la prezentarea publica a programului electoral PSD unele inadvertente si greseli ale acestuia, dar am considerat ca acestea pot fi eliminate prin reasezarea unor prioritati si etapizari cu ocazia transpunerii programului electoral in program de guvernare, implicit prin solutii de remediere la nivelul proiectului de buget.

Au trecut aproape doua luni de la instaurarea Guvernului Grindeanu, dar nu am remarcat corecturile pe care le asteptam.

Daca am continua sa discutam in termenii parabolei domnului Ponta, as putea spune ca "avionul" guvernamental inca nu decoleza din urmatoarele motive:

1. Vicii de proiectare

Tipul de avion proiectat nu corespunde etapei de dezvoltare actuala a economiei romanesti si nici tendintelor economice la nivel global, ceea ce inseamna ca, la fel cum se intampla acum in intreaga lume, cresterea economica nu mai poate fi bazata in mod prioritar pe consum.

In mod special, in Romania, dupa o perioada (2014-2016) in care consumul a sustinut cresterea cu implicatii negative asupra contului curent, prelungirea unei astfel de crestere duce la dezechilibre macroeconomice si la reducerea capacitatii de crestere a PIB potential.

Pentru a fi adecvat momentului si pentru a asigura o crestere economica sanatoasa in viitor, "avion ...citeste mai departe despre "Avem piloti, dar nu avem avion. Sau poate avem o drona" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ponta piloti avion Guvern Dragnea , #Stiri Guvern