Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Azi incepe Adunarea Parlamentara a NATO la Bucuresti, la care vin oficiali din 50 de tari

Azi incepe Adunarea Parlamentara a NATO la Bucuresti, la care vin oficiali din 50 de tari
Adunarea Parlamentara a NATO va reuni la Bucuresti, de vineri pana luni, peste 50 de delegatii nationale, secretarul general Jens Stoltenberg urmand sa fie prezent la sesiunea plenara de luni, alaturi de presedintele Klaus Iohannis si de presedintii celor doua Camere ale Parlamentului - Calin Popescu-Tariceanu si Liviu Dragnea.

Adunarea, aflata la a 63-a sesiune anuala, se va desfasura la Palatul Parlamentului.

La eveniment participa peste 50 de delegatii parlamentare nationale ale statelor membre si statelor cu statut de asociat, de partener regional si mediteranean asociat si de observator, precum si invitati din Romania si din strainatate.

Discutiile se vor axa pe teme de actualitate privind securitatea internationala, comisiile de specialitate urmand sa adopte mai multe rapoarte care au fost dezbatute cu ocazia sesiunii de primavara care a avut loc, in acest an, la Tbilisi, in Georgia.

Cele cinci comisii de specialitate - Comisia politica, Comisia pentru aparare si securitate, Comisia pentru stiinta si tehnologie, Comisia pentru dimensiunea civila a securitatii si Comisia pentru economie si securitate - vor dezbate o serie de rapoarte pe teme de securitate si aparare, subiectele specifice urmand sa fie discutate impreuna cu reprezentanti ai guvernelor din tarile membre, din lumea academica, reprezentanti ai societatii civile si ai NATO.

Printre subiectele abordate se numara sprijinirea operatiunilor NATO in Afganistan, cooperarea mai stransa NATO - UE, stabilitatea si securitatea din zona Marii Negre, riscurile instabilitatii in Asia de Est, criza umanitara din Siria si Irak.

In deschiderea sesiunii plenare de luni, care va fi prezidata de presedintele Adunarii Parlamentare NATO, Paolo Alli, vor lua cuvantul presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, si secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Cu aceasta ocazie, va fi prezentat si supus la vot proiectul de buget al Adunarii pentru anul 2018, vor avea loc alegeri pentru unele functii de conducere si vor fi dezbatute si votate rezolutiile comisiilor de specialitate.

"Fondurile necesare organizarii sesiunii anuale AP NATO, din Romania, au fost asigurate printr-o hotarare de guvern, cheltuielile au fost impartite intre Senat si Camera Deputatilor, conform unui protocol.

S-au achizitionat pentru acest eveniment sistemul audio-video din sala plenara, sistemul de traducere din cadrul s ...citeste mai departe despre "Azi incepe Adunarea Parlamentara a NATO la Bucuresti, la care vin oficiali din 50 de tari" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 497 ori
Citeste mai multe despreAP NATO Bucuresti 2017