Baconschi a revenit in Ministerul de Externe: Ma voi ocupa de strategia UE pentru regiunea Dunarii

Vineri, 17 Iulie 2015, ora 13:44
1423 citiri
Baconschi a revenit in Ministerul de Externe: Ma voi ocupa de strategia UE pentru regiunea Dunarii
Foto: MAE (Arhiva)

Fostul ministru de Externe Teodor Baconschi, care detine rangul diplomatic de ambasador, a declarat vineri ca a revenit in Centrala MAE, unde se va ocupa "de implementarea proiectelor incluse in strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii".

"Recent, am solicitat reincadrarea in corpul diplomatic, in care am intrat prin concurs, in 1998. Din 2006 detin gradul diplomatic de ambasador. Sunt pregatit sa-mi folosesc experienta profesionala in folosul obiectivelor curente de politica externa. Ma voi ocupa cu prioritate de implementarea proiectelor incluse in Strategia UE pentru Regiunea Dunarii, dar sunt pregatit pentru orice alta misiune, fie in Centrala MAE, fie in reteaua noastra externa", a declarat Teodor Baconschi.

Ambasadorul a subliniat ca este "diplomat de cariera, cu toate 'scrisorile de acreditare' imaginabile" si a rememorat etapele evolutiei sale profesionale: "Am fost de trei ori sef ...citeste mai departe despre "Baconschi a revenit in Ministerul de Externe: Ma voi ocupa de strategia UE pentru regiunea Dunarii" pe Ziare.com

#Baconschi revenit Minister Externe, #Baconschi ambasador , #Stiri Guvern