Banii furati de marii corupti, recuperati mai usor: Confiscarea extinsa a averilor e la un pas sa devina realitate

Miercuri, 25 Mai 2016, ora 20:50
2655 citiri
Banii furati de marii corupti, recuperati mai usor: Confiscarea extinsa a averilor e la un pas sa devina realitate
Foto: Facebook/Raluca Pruna

Banii furati de marii coruptii, inclusiv condamnati cu notorietate care au prejudiciat statul cu sume uriase, ar putea fi mai usor de recuperat. Raluca Pruna, ministrul Justitiei, a anuntat ca urmatoarea directiva europeana transpusa in legislatia romaneasca va fi cea privind confiscarea extinsa.

In plus fata de legea din Romania, Directiva prevede confiscarea de la terti, ceea ce inseamna ca banii pot fi confiscati si de la rude, prieteni etc.

Echipa de la Ministerul Justitiei lucreaza deja la transpunerea in legislatia interna a mult asteptatei directive europene privind confiscarea extinsa a averilor, a anuntat ministrul Justitiei, pe o retea sociala.

Raluca Pruna a respins si recentele critici ale fostului premier Victor Ponta legate de presupusa intarziere a transpunerii Directivei Europene privind dreptul la un proces echitabil. Pruna arata ca termenul de transpunere a acestei directive este 1 aprilie 2018 si ca exista alte directive europene care trebuie transpuse ...citeste mai departe despre "Banii furati de marii corupti, recuperati mai usor: Confiscarea extinsa a averilor e la un pas sa devina realitate" pe Ziare.com

#Raluca Pruna raspunde Ponta, #Raluca Pruna confiscare extinsa , #Stiri Guvern