Basescu, despre industria de aparare din Romania: Ori performanta, ori disparitie

Vineri, 20 Decembrie 2013, ora 19:36
1531 citiri
Basescu, despre industria de aparare din Romania: Ori performanta, ori disparitie
Foto: Arhiva MApN

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri seara, ca decizia de a realiza o industrie de aparare la nivel european "ne obliga ori la perfomanta, ori la disparitie", adaugand ca industriei de aparare din Romania ii sunt necesari bani de cercetare.

"In legatura cu industria de aparare, va fi un moment decisiv pentru industria noastra, ca urmare a deciziilor luate si aici abordarea nu poate fi decat 'Esti de acord, daca nu, ramai cu industria ta' ", a spus seful statului, dupa sosirea de la summit-ul Consiliului European de la Bruxelles.

Traian Basescu: Cele patru prioritati de securitate pe care le vizeaza UE

Presedintele a explicat ca pentru industria de aparare s-au stabilit patru criterii: industrie integrata la nivelul UE, industrie sustenabila prin comenzi si prin vanzari in afara UE, industrie care sa fie inovativa si industrie competitiva.

"O abordare unitara a industriei e in favoarea tuturor statelor, reduce cheltuielile si creste nivelul de dotare.

Romania va ...citeste mai departe despre "Basescu, despre industria de aparare din Romania: Ori performanta, ori disparitie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Traian Basescu industrie aparare Romania, #Basescu industrie aparare, #Basescu summit Consiliul European, #Basescu subiecte securitate Consiliul European , #Stiri Guvern