Basescu: Relatiile dintre Romania si Israel sunt excelente, dar si palestinienii sa aiba un stat

Vineri, 17 Ianuarie 2014, ora 22:55
1106 citiri
Basescu: Relatiile dintre Romania si Israel sunt excelente, dar si palestinienii sa aiba un stat
Foto: Arhiva (Haaretz)

Presedintele Traian Basescu considera ca relatiile dintre Romania si Israel sunt "excelente", adaugand insa ca este adeptul compromisului care sa permita si palestinienilor "sa aiba un stat".

Declaratiile presedintelui au fost facute pentru postul de radio Kol-Israel, inaintea vizitei pe care o va efectua in Israel, saptamana viitoare, transmite Agerpres.

"Acesta este motivul principal al vizitei: consolidarea relatiilor dintre Israel si Romania, care sunt excelente, dar, cu certitudine, la excelenta se poate adauga si foarte multa soliditate", a spus Traian Basescu.

Acesta se va intalni, in cadrul vizitei in Israel, cu presedintele Shimon Peres si cu prim-ministrul Benjamin Netanyahu, iar printre subiectele de discutie se vor afla si problemele regionale.

De altfel, seful statului a mentionat ca "nu se poate realiza o pace in regiune fara ca Israelul sa aiba garantata securitatea". In acelasi timp, presedintele s-a declarat adeptul unui compromis "care sa-i lase si pe ...citeste mai departe despre "Basescu: Relatiile dintre Romania si Israel sunt excelente, dar si palestinienii sa aiba un stat" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Basescu vizita Israel, #Basescu Israel relatii Romania, #Basescu Sova antisemitism, #Basescu antisemitism Romania , #Stiri Guvern