Birchall vrea un dialog cu protestatarii: Nu o sa fac nimic care sa impiedice lupta impotriva coruptiei

Sambata, 11 Februarie 2017, ora 12:52
1757 citiri
Birchall vrea un dialog cu protestatarii: Nu o sa fac nimic care sa impiedice lupta impotriva coruptiei
Foto: Facebook/Ana Birchall

Ministrul interimar al Justitiei, Ana Birchall, a declarat ca punctul de vedere al Guvernului in legatura cu OUG 13 este foarte clar, respectiv sustinerea abrogarii, iar in ceea ce priveste Codurile Penale ea spune ca este necesara o analiza in care sa fie ascultate punctele de vedere ale tuturor.

"Aveti promisiunea mea ca nu o sa fac nimic care sa impiedice lupta impotriva coruptiei, e un lucru asumat de Guvern", a subliniat Birchall, prezenta sambata la minister.

In privinta posibilitatii de a merge in Piata Victoriei, Ana Birchall a afirmat: "Eu cred ca a avea un dialog sub orice forma este important si e un lucru pe care eu l-am promovat de fiecare data".

Ea a spus ca toti cei care vor sa ii faca sugestii o pot face inclusiv pe pagina sa de Facebook.

"Asa cum v-am spus si ieri, suntem intr-un proces de evaluare a prioritatilor din minister si din domeniul Justitiei. Imi doresc foarte mult sa ne asezam cu totii la aceeasi masa astfel incat sa gasim cele mai bune solutii pentru bunul mers al Justitiei. Voi incepe de luni acel dialog de care va spuneam, o sa incerc sa vorbesc cu toata lumea, inclusiv cu mediul civic, cu mass-media, cu jurnalistii care sunt acreditati pe domeniul Justitiei, cu ONG-urile, cu asociatia judecatorilor, cu uniunea judecatorilor, practic cu toata lumea", a afirmat Birchall.

Intrebata daca va tine cont si de parerile CSM, avand in vedere ca fostul ministru al Justitiei nu a tinut cont la OUG 13, Ana Birchall a raspuns: "In legatura cu aceasta ordonanta, punctul de vedere al Guvernului a fost suficient de clar si este punctul de vedere care va fi sustinut in Parlament in dezbaterile care vor avea loc in perioada urmatoare.

Aceasta ordonanta a fost abrogata si acesta este punctul de vedere al Guvernului pe aceasta tema. In rest, eu imi doresc sa ne asezam cu calm, cu echilibru, cu transparenta, cu profesionalism, folosindu-ne fiecare expertiza pe care noi o avem, astfel incat sa facem o analiza si a Codurilor. Mie nu mi se pare normal ca sa putem sa decidem noi ce decizie a CCR este obligatorie si ce decizie nu este obligatorie. Eu imi exprim regretul ca anul trecut, cand s-au transpus in legislatia nationala anumite decizii ale CCR, nu au fost armonizate toate prevederile".

Citeste si alte declaratii ale Anei Brichall:

Birchall a preluat Justitia: Nu e nicio agenda ascunsa. Primul telefon il dau la CSMCe spune Ana Birchall dupa ce a fost propusa interimar la Justitie

Chestionata ce parere are despre faptul ...citeste mai departe despre "Birchall vrea un dialog cu protestatarii: Nu o sa fac nimic care sa impiedice lupta impotriva coruptiei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Birchall proteste, #Birchall coruptie, #Birchall ordonanta 13 , #Stiri Guvern