Boc, Videanu, Berceanu si Flutur vor fi audiati azi in comisia de ancheta a alegerilor din 2009

Marti, 06 Iunie 2017, ora 08:44
1275 citiri
Boc, Videanu, Berceanu si Flutur vor fi audiati azi in comisia de ancheta a alegerilor din 2009
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostii lideri PDL Emil Boc, Radu Berceanu, Adriean Videanu si Gheorghe Flutur vor fi audiati, marti, incepand cu ora 10.00, la Comisia parlamentara de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009.

Tot in sedinta de marti se va decide cand va fi audiat la Comisie fostul presedinte al Romaniei Traian Basescu.

Membrii Comisiei trebuie sa stabileasca si daca vor cere un punct de vedere de la Parchet cu privire la refuzul lui Gabriel Oprea, Neculai Ontanu si Anghel Iordanescu de a face declaratii in timpul audierilor de saptamana trecuta.

"A fost o zi mai interesanta in activitatea Comisiei (...) Am debutat cu scrisoarea domnului Gabriel Oprea in dimineata aceasta. Am facut o consultare cu colegii din Comisie si a ramas ca in cursul diminetii de marti sa analizam varianta in care vom solicita un punct de vedere de la Parchetul General. Evident ca lucrul acesta se va referi si la modul in care domnul Anghel Iordanescu s-a prezentat in fata Comisiei. Pana la urma, spetele par sa fie asemanatoare", a spus Mihai Fifor, la finalul sedintei de miercurea trecuta.

Intrebat daca i s-a parut ca atitudinea celor trei a parut o sfidare, Fifor a comentat ca unii membrii ai Comisiei au catalogat comportamentul lui Oprea, Ontanu si Iordanescu in acest fel.

Discutiile privind sesizarea Parchetului cu un punct de vedere au aparut dupa ce Gabriel Oprea nu s-a prezentat la audieri, trimitand o scrisoare prin care anunta ca are nevoie de acordul procurorilor pentru a da declaratii, iar Anghel Iordanescu si Neculai Ontanu au dat declaratii vagi, refuzand sa dea informatii suplimentare despre intalnirea de acasa de la Gabriel Oprea, pe motiv ca exista o ancheta in rem in acest caz.

Gabriel Oprea a trimis o scrisoare Comisiei de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009, in care le cere membrilor comisiei sa solicite acordul prealabil al organului judiciar competent in vederea audierii sale in Parlament, avand in vedere ca a fost audiat la PICCJ, in calitate de martor, cu privire la acelasi subiect, intr-un dosar in care s-a dispus inceperea urmaririi penale in rem.

Miercuri vor fi audiati si social-democratii Dan Sova si Dan Nica, cel din urma fost ministru de Interne, care a plecat din functie cu putin timp inainte de alegeri. Tot miercuri va fi audiat si Dan Radu Rusanu (PNL) si vor fi continuate discutiile cu fostul ministru Eugen Tomac.

Circ la audierile din comisia de ancheta a alegerilor din 2009: Ofiterii acoperiti si sotia lui ...citeste mai departe despre "Boc, Videanu, Berceanu si Flutur vor fi audiati azi in comisia de ancheta a alegerilor din 2009" pe Ziare.com

#comisie ancheta prezidentiale 2009, #alegeri prezidentiale 2009 , #Stiri Guvern