Brexit: Cum va apara Iohannis romanii din Marea Britanie la summit-ul crucial care incepe maine

Miercuri, 17 Februarie 2016, ora 23:59
1028 citiri
Brexit: Cum va apara Iohannis romanii din Marea Britanie la summit-ul crucial care incepe maine
Foto: Arhiva Facebook/Klaus Iohannis

La Consiliul European din 18-19 februarie de la Bruxelles presedintele Klaus Iohannis va sustine ca Romania nu accepta restrictionarea liberei circulatii sau discriminarea cetatenilor romani pe tema beneficiilor sociale, in negocierile pe tema Brexit.

"Nu acceptam in niciun fel ca libera circulatie sa fie pusa sub semnul intrebarii. In acelasi fel, noi nu acceptam, si am spus asta foarte clar, sa apara o discriminare, nu putem sa acceptam ca cineva care vine din Romania este altfel tratat decat cineva care vine din Spania sau din Italia. Trebuie sa existe o egalitate in tratamentul oamenilor din Uniunea Europeana", a declarat Iohannis intr-un interviu la TVR 1.

Seful Consiliului European, discutii cu Iohannis: Ce pozitie va avea Romania pe Brexit si criza refugiatilor (Video)

Presedintele a mai spus ca pe tema beneficiilor sociale nu trebuie sa apara "distorsiuni, discriminari", insa a precizat ca Uniunea Europeana nu este "o uniune sociala".

"In ce priveste beneficiile... citeste mai departe despre "Brexit: Cum va apara Iohannis romanii din Marea Britanie la summit-ul crucial care incepe maine" pe Ziare.com

#Klaus Iohannis romani Marea Britanie drepturi, #Iohannis summit Brexit , #Stiri Guvern