Bugetul lui Daddy-Vitamina, la reanimare

Joi, 07 Februarie 2019, ora 07:18
854 citiri
Bugetul lui Daddy-Vitamina, la reanimare

Daca topaiala fiscala a blocat indeosebi activitatea intreprinzatorilor, pusi in imposibilitate sa-si faca la timp planul de afaceri si adusi la situatia de a-l ajusta step by step, pe masura ce domnului Teodorovici - sa zicem - ii mai scapara vreo idee noua printre circumvolutiuni, topaiala bugetara i-a blocat pe toti, dupa ce bugetul a fost publicat in februarie curent, in loc de octombrie trecut.

Din octombrie pana in decembrie - termenul limita la care ar trebui aprobat un buget de guvernanti responsabili - s-ar fi putut organiza discutii, dezbateri, negocieri, tot ce trebuie pentru a ajunge la un acord.

Nimeni nu stie de ce nu s-a publicat in decembrie bugetul, care, cica, era gata atunci

Bugetul nu s-a publicat anul trecut, desi ministrul finantelor declara ca este gata. Ce trebuie sa deduc de aici? Ca insusi ministrul nu dorea publicarea, ca premierul evita dezbaterea, ca Guvernul a preferat sa inceapa anul fara buget decat sa fie pus in situatia incomoda de a explica publicului sustenabilitatea unui program nesustenabil.

Una din doua: ori ministrul Teodorovici mintea anul trecut cand se falea ca proiectul de buget este elaborat, ori nu mintea si atunci, asa cum e de banuit, s-a facut luntre-punte sa-l intarzie cat mai mult, pentru a nu fi pus in fata intrebarilor, nelamuririlor, nemultumirilor si chiar protestelor zgomotoase ale celor ce raman cu buzele umflate.

De ce n-as miza pe asemenea presupunere? In ultimul trimestru al anului trecut, s-a discutat despre orice altceva, numai despre buget nu. Parlamentarii au plecat voiosi in vacanta, ca si cum si-ar fi rezolvat toate obligatiile, desi principala lor obligatie in acel moment era tocmai dezbaterea si votarea bugetului.

Guvernul, desi pretindea ca elaborase proiectul de buget, nu s-a grabit sa-l prezinte nici Parlamentului, nici opiniei publice, parca anume ca sa nu ajunga cumva in dezbatere.

Bine zis: "Eu sper ca o sa aiba aceasta tara un buget pana la sfarsitul anului 2019"

In ultima parte a anului, doamna prim ministru s-a ocupat de orice altceva, numai de buget nu: a calatorit cat a putut, fara sa stim nici astazi utilitatea voiajurilor domniei sale, s-a intalnit cu omologi carora nu le stia nici macar numele, a evaluat ministrii de la Bucuresti fara sa stim nici astazi la ce a folosit evaluarea, i-a destituit sau schimbat indiferent de cele evaluate, a remaniat Guvernul la fel de indiferent si a deschis un penibil conflict cu presedintele tarii pe tema numirilor.

...citeste mai departe despre "Bugetul lui Daddy-Vitamina, la reanimare" pe Ziare.com

#bugetul de stat, #Eugen Teodorovici buget, #Carmen Dan buget, #Viorica Dancila bugetul de stat, #Viorica Dancila Bruxelles , #Stiri Guvern