Bugetul pe 2017 a primit avizul CSAT. Iohannis spune ca ministrul de Finante a promis sa rezolve problemele la rectificare

Marti, 31 Ianuarie 2017, ora 14:27
5581 citiri
Bugetul pe 2017 a primit avizul CSAT. Iohannis spune ca ministrul de Finante a promis sa rezolve problemele la rectificare
Foto: Administratia Prezidentiala

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) a dat aviz favorabil bugetelor institutiilor cu atributii in domeniul securitatii nationale, a anuntat presedintele Klaus Iohannis la finalul sedintei.

Seful statului a spus insa ca proiectul de buget pregatit de Guvern si care ar urma sa fie trimis Parlamentului este unul problematic, care prevede o crestere foarte mare a cheltuielilor.

Iohannis a precizat insa ca ministrul de Finante a promis ca, la rectificarea bugetara, sa faca modificari "acolo unde apar probleme, in special in domeniul salarizarii personalului".

"Guvernul a pregatit un proiect de buget pe care vrea sa il trimita in Parlament si e nevoie de avizul CSAT. Acest buget mi se pare problematic. Acest buget prevede o crestere foarte mare a cheltuielilor si, dupa parerea specialistilor si a mea, acest buget este prea optimist, e un buget supraevaluat, fara sa existe o explicatie pertinenta pentru aceasta crestere foarte mare, in jur de 15%.

Chiar daca consideram ca economia Romaniei va creste, o crestere atat de mare e greu de realizat. In acest context, e cu atat mai greu de realizat de ce bugetele din domeniul securitatii nationale in unele zone au fost scazute", a precizat presedintele.

Iohannis s-a aratat multumit de bugetul Ministerului Apararii, de 2% din PIB, care corespunde angajamentelor tarii noastre fata de NATO.

"Proiectul prevede o alocare de 2% din PIB pentru bugetul Ministerului Apararii Nationale, ceea ce corespunde cu angajamentele in vigoare si este important ca acest buget sa fie si executat, cu folos pentru Romania si securitatea nationala a Romaniei. Este extrem de important ca acest bani sa fie folositi pentru programe de dotare pe termen lung.

Bugetul pentru Ministerul de Interne este intr-o zona foarte apropiata cu cel de anul trecut, iar toate celelalte bugete (din domeniul securitatii nationale - n.red.) sunt scazute cu aproximativ 10%. Am analizat toate aceste bugete si, in final, CSAT a avizat favorabil bugetele pe securitate", a aratat seful statului.

Insa, proiectul de buget a primit acest aviz pozitiv cu o conditie. "Ministrul de Finante s-a angajat ca, la rectificarea bugetara, sa vina cu o completare pentru aceste sume acolo unde apar probleme, in special in domeniul salarizarii personalului. Cu aceasta remarca a fost avizat proiectul de buget", a conchis Klaus Iohannis.

Dupa ce a primit avizul CSAT, Guvernul urmeaza sa aprobe, marti, in sedinta, proiectul de buget pe anul 2017. Acesta va aj ...citeste mai departe despre "Bugetul pe 2017 a primit avizul CSAT. Iohannis spune ca ministrul de Finante a promis sa rezolve problemele la rectificare" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Klaus Iohannis buget securitate , #Stiri Guvern