Motiunea a trecut. Guvernul Grindeanu a fost demis cu ajutorul minoritatilor nationale

Miercuri, 21 Iunie 2017, ora 13:52
1429 citiri
Motiunea a trecut. Guvernul Grindeanu a fost demis cu ajutorul minoritatilor nationale
Foto: Facebook/Parlamentul Romaniei Camera Deputatilor Pagina Oficiala

Pentru prima oara in istoria Romaniei, un guvern a fost demis de propriul partid. Guvernul Sorin Grindeanu a picat, miercuri, in urma votului motiunii de cenzura. Mingea este acum la presedintele Klaus Iohannis, unde majoritatea parlamentara va merge cu propunere de premier, in perioada urmatoare.

241 de parlamentari au fost in favoarea motiunii, cu 8 peste minimul necesare. Majoritatea alesilor au aratat bilele inainte sa le bage in urne. Primele calcule arata ca parlamentari ai minoritatilor nationale au contribuit la votarea motiunii de cenzura.

Presedintele PSD Liviu Dragnea a sustinut de la tribuna ca, desi Guvernul Grindeanu a performat binisor, el isi doreste mai mult, astfel ca motiunea trebuie votata. In schimb, Grindeanu a acuzat jocurile facute de conducerea PSD si inainte de izbucnirea scandalului, dar si mai ales in ultima saptamana, aratand ca Dragnea a facut zeci de promisiuni de posturi de ministru sau secretar de stat alesilor ca sa obtina sprijinul lor la motiune.

Chiar si Victor Ponta a anuntat ca Dragnea i-a propus sa-si aleaga unde vrea sa fie ministru, doar sa sustina motiunea.

Pentru ca motiunea sa treaca, era nevoie ca 233 de parlamentari sa voteze azi in favoarea acesteia. PSD si ALDE au impreuna 247 de parlamentari, insa exista alesi din ambele partide care au votat in favoarea lui Sorin Grindeanu.

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT, desfasurarea votului motiunii de cenzura si principalele declaratii. Ramaneti alaturi de Ziare.com, pentru a urmari reactiile dupa picarea Guvernului si evenimentele premergatoarea unei alte nominalizari din partea PSD.

13:51 - Se anunta rezultatul oficial al motiunii de cenzura. Au fost 251 de voturi, dintre care 241 au fost pentru si 10 impotriva. Sunt aplauze furtunoase in sala.

13:49 - Televiziunile de stiri transmit imagini cu Victor Ponta care a ramas singur in bancile Parlamentului.

Foto: Digi24

13:40 - Dragnea nu a facut declaratii la revenirea in sala, acolo unde este felicitat de numerosi parlamentari PSD.

13:36 - Deputatul PSD Mircea Draghici a anuntat ca motiunea a trecut cu 241 de voturi. Sunt aplauze in sala. Guvernul Grindeanu a picat.

13:32 - Tariceanu a anuntat ca va propune ca Remus Borza, care a anuntat ca va vota contra motiunii, sa fie exclus din ALDE.

13:31 - Ministrul de Finante, deputatul PSD Viorel Stefan, a votat secret, transmite Digi 24.

13:30 - Victor Ponta spune ca nu are de ce sa aiba probleme penale, desi a votat in cal ...citeste mai departe despre "Motiunea a trecut. Guvernul Grindeanu a fost demis cu ajutorul minoritatilor nationale" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Grindeanu vot motiune, #Dragnea vot motiune, #motiune cenzura guvern Grindeanu, #vot motiune cenzura Grindeanu, #vot Parlament motiune cenzura , #Stiri Guvern