Cand o sa iesim in strada sa cerem depolitizarea companiilor publice, aceste gauri in buzunarele noastre de contribuabili?

Marti, 21 Iunie 2016, ora 11:13
803 citiri
Cand o sa iesim in strada sa cerem depolitizarea companiilor publice, aceste gauri in buzunarele noastre de contribuabili?

Daca doresc sa faca revolutia concreta in zona de administratie, nu sa lanseze doar vorbe, partidele trebuie sa citeasca rapoartele Curtii de Conturi din acest an si sa opreasca jaful din companiile de stat.

Ca sa avem o viziune mai clara asupra ordinelor de marime cand aducem in discutie subiectul companiilor de stat, la ora actuala exista in Romania peste 1.500 companii de stat, cu venituri de peste 11% din PIB, cu peste 300.000 angajati, multe dintre acestea pline de datorii si cvasi-falimentare.

Pierderile lor sunt de 0,5 miliarde de euro anual, excluzand un alt miliard primit anual de la stat ca transferuri pentru investitii. Iar in 5 ani, OUG 109 s-a implementat in sub 50 de astfel de companii.

Daca ne uitam la Europa, urmatoarea tara ca numar de astfel de companii este Polonia, dubla ca marime, insa doar cu vreo 500 companii. Este benefic sa coboram sub 1.000 in urmatorii 2 ani? Sub 500 in 5 ani? Restul tarilor au cateva zeci sau doua-trei sute.

Isi inchipuie cineva ...citeste mai departe despre "Cand o sa iesim in strada sa cerem depolitizarea companiilor publice, aceste gauri in buzunarele noastre de contribuabili?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Octavian Badescu Curtea Conturi, #raport Curtea Conturi 2014 , #Stiri Guvern