Candidat la sefia USR: Ne lipseste curajul in fata ipocriziei numita referendum pentru familie

Sambata, 13 Mai 2017, ora 20:03
909 citiri
Candidat la sefia USR: Ne lipseste curajul in fata ipocriziei numita referendum pentru familie
Foto: Facebook/Emanuel Ungureanu

Deputatul USR de Cluj Emanuel Ungureanu, care este si candidat la presedintia partidului, a criticat, sambata, in cadrul congresului formatiunii, lipsa de curaj a actualului leadership de a lua pozitie fata de initiativa Coalitiei pentru familie de a revizui Constitutia.

"Stiti ce lipseste leadership-ului nostru de azi? Curajul sa ne asumam in fata ipocriziei numita referendum pentru familie si sa spunem: 40.000 de copii sunt abandonati in familiile pe care le numim traditionale.

Ne batem femeia ca pe covoare pe uscator in satele patriei noastre. Rata divortului este in crestere. USR trebuia sa spuna NU. Nu pentru ca suntem unii progresisti si unii conservatori, ci pentru ca noi ne-am asumat sa reformam tara si nu putem sa tragem linie.

Sunt tati in aceasta tara care vin acasa beti si cauta raca. Eu am cunoscut raca. Eu am intrat in USR ca voi sa nu vorbiti despre minoritati pe care trebuie sa le opresam sau sa le ignoram, ci sa protejam victimele", a declarat Emanuel Ungureanu de la tribuna congresului USR.

Deputatul clujean a criticat faptul ca Dacian Ciolos nu a fost primit in USR, motiv pentru care, a explicat el, de USR s-a lipit nemeritata eticheta de partid nehotarat si un partid care se victimizeaza.

"Acest popor este victima unor hoti teribili, care ne-au jefuit tara. Care este raspunsul nostru pentru ei? Este o iluzie ca noi ca un partid de buzunar o sa facem ceva fara sa gasim energiile care sunt acuma in Platforma 100. Nu intr-un om, nu cred in mesianism, nu cred in Dacian Ciolos. Sunt atatia "Dacian Ciolos" pe care noi ar trebui sa-i lasam sa intre la noi in partid si sa avem aceasta capacitate si maturitate sa lasam locul, pentru ca altfel suntem ca altii (...)

Vreau ca USR sa fie un partid de partea celor care sunt slabi, de partea celor care sunt neindreptatiti de stat, de partea celor care sunt opresati de o multime care, de multe ori, este manipulata si are semne foarte clare de ipocrizie. Trebuie sa educam acest popor fiind altfel", a mai spus Ungureanu.

Uniunea Salvati Romania isi alege, sambata, noua conducere centrala a partidului, dupa ce vineri si-a votat statutul in urma unor dezbateri care au durat 12 ore.

Pentru cea mai inalta functie in partid candideaza actualul presedinte Nicusor Dan, cotat cu cele mai mari sanse, alaturi de alti trei membri ai formatiunii: deputatul de Cluj Emanuel Ungureanu, consilierul parlamentar Serban Marinescu si Cornelia-Florina Gherman, membra USR Sector 6.

Citeste un interv ...citeste mai departe despre "Candidat la sefia USR: Ne lipseste curajul in fata ipocriziei numita referendum pentru familie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Emanuel Ungureanu referendum familie , #Stiri Guvern